dissabte, 31 de maig de 2008

ELS NOSTRES CIRCUITS.

Continuarem amb els nostres circuits, en l'ultim capitul ens vam quedar en l'ermita de Sant Sebastià aproximadament en el Km. 3, hui continuarem fins a l'ullal de Bullent que esta en el Km. 11.
La primera cosa que ens trobem al continuar corrent és el Poet de Cotes, hui és simplement un pou semi-abandonad que esta tapat amb una fusta, però a principis del segle passat era un punt de reunió de tots els que estaven treballant per la zona, la seua aigua sèrbia a persones i animals i a l'ombra dels seus arbres es reunien per a xarrar o esmorzar i inclús era molt utilitzat per a anar a berenar la "mona" en Pasqua.


Continuem en suau descens fins a arribar al carril bici just en la carretera de Dénia, és ací on tenim el primer avituallament, estem ja en el Km. 5,4.
Ara ens queden 3 Km. pel carril bici, una autentica autopista per a córrer que ens servix per a poder arribar al El Verger i tornar sense tindre cap tipus de problema amb el trafic, pràcticament 25 Km., però hui només anirem fins a l'encreuament de la Bassa del Sineu.


Quan arribem ací i després de creuar la carretera de Dénia entrarem en una joia per a tot corredor, passarem del dur asfalt a la terra, passem a la Marjal Pego-Oliva, podríem realitzar molts Km. el la blaneta terra, però en este circuit només la creuarem per la part de dalt, res mes entrar ja correrem al costat del riu Molinell-Racons que ens acompanyara durant algun Km..Després de creuar la carretera de la platja ja ens trobarem en el final de l'etapa de hui, lloc obligat d'avituallament i descans, tindrem aigua i bona ombra perquè l'Ullal de Bullent ens donarà tot açò i unes resplendides vistes a la Marjal, algun dia parlarem de la Marjal Pego-Oliva, hui només observarem i disfrutarem d'este paisatge, ja tenim en les nostres cames 11 Km.

Així que aprofitem estos instants i recordem que fa ja alguns Km. que estem en un espai natural protegit, i que per a contribuir a la seua conservació hem d'intentar anar en grups reduïts, fer el menor soroll possible, no eixir de les sendes delimitades, respectar als animals i plantes, i no deixar fems, residus, ni empremtes del nostre pas per l'itinerari.

Un altre dia continuarem.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada