IN MEMORIAM

divendres, 27 de juny del 2008

VACACIONS ACTIVES.

Per a molts corredors és fàcil quan estan entrenant anar augmentant la intensitat i la quantitat així com anar variant els sistemes a fi d'anar augmentant la resistència i la potència aeròbica. Hi ha molts plans d'entrenament que ens mostren com anar variant i augmentant per a aconseguir millorar però a vegades és necessari observar bé eixos plans i buscar els temps de recuperació, ja siga entre sèries o en cicles, i com la recuperació és molt especifica per a cada corredor vos donaré alguns consells.
La programació mes simple és la que preveu dos setmanes de càrrega, i una durant la qual es reduïx l'esforç: és l'anomenada fase de descàrrega, se sol reduir un 10% , però també es pot arribar al 15%, i en alguns casos al 20% si ens trobem molt cansats. No se suprimix la qualitat: en la practica s'han de fer menys quilòmetres respecte a la setmana anterior, però no cal córrer mes lentament.
Estes serien generalment les indicacions que s'ha de seguir, però açò no vol dir que s'haja de seguir al peu de la lletra. Un exemple, hi ha corredors que els costa molt fer les sèries per tant en este cas seria millor que corregueren mes lentament, ja que d'una altra forma no aconseguirien relaxar-se ni física ni mentalment.
Un altre exemple, l'alternar un cicle de càrrega i un altre de descàrrega és una practica quasi obligada per a corredors de ronden o passen els cent Km. a la setmana, ja que la reducció de Km. és realment una reducció substancial perquè passar de 100 a 80 ja es nota, però un corredor que corre 50 reduir a 40 quasi no representa un avantatge ja que eliminar 2 0 3 Km. tots els dies és molt poc, en este cas es podria buscar el dia que es fa el llarg i reduir 5 o 6 Km. i així aconseguir que l'estrés en els músculs se molt menor que reduir un poc tots els dies.
Un altre exemple, com el millor en la setmana de descàrrega seria no reduir la intensitat que deuria ser sempre la mateixa, però en les sèries si estem realitzant 6 repeticions de 1000 m. a 4 minuts l'ideal seria realitzar només 4 però mantindre el ritme i la recuperació.
Últimament s'esta posant de moda a l'hora de fer la descàrrega no fer-ho a setmanes sinó a dies, només es reduïx en 3 o 4 dies. Un altre exemple, la setmana que precedix a una competició es considera de descàrrega i es comença a reduir el dimecres i en els dies que seguixen a la competició, per a afavorir la recuperació es reduïx un parell de dies.
Com veieu pot resultar un poc complicat però una cosa és segura si volem millorar hem de descansar així que a buscar els descansos.
I ara un altre exemple i és l'ultime, vénen les festes patronals i que fer? per tant anar-se de vacacions i com reduïm? pues fent unes vacacions actives i com? pues en el meu cas a caminar a la muntanya i així de pas potencie les cames pues no sabeu el que pesa la motxilla, així que fins a juliol estarem descansant però sempre entrenant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada