IN MEMORIAM

divendres, 25 de juliol del 2008

!QUE CALOR!

El dimecres i sobretot ahir suporti com vaig poder les altes temperatures que cap a les 20'30 havien- quan eixia a entrenar-, estava pensant en tot el que hem comentat sobre la necessitat beure, d'estar ben hidratats però he repassat el que em escrit i trobe a faltar algun consell de com entrenar o competir amb molta calor i mirant que estem a 3 setmanes de Set Aigües cal començar a preparara per a competir amb calor.

Les recomanacions generals per a un entrene o cursa són:
Abans de fer exercici.Prehidratació abans de l'exercici.
400 a 600 ml de líquid de 2 a 3 hores abans de l'exercici, fins i tot 20' abans de començar l'exercici, per a permetre l'absorció del fluid i l'eixida d'orina per a tornar als nivells normals d'hidratació.
El consum de begudes amb sodi i/o snack salats o xicotetes menjars amb begudes ajuden a estimular la set i retindre els fluids necessaris.


Durant l'exercici.
Es recomana la ingesta de 150 a 350 ml de liquide cada 15-20' des de l'inici de la carrera.
En exercicis de duració major a 40', El consum de begudes amb electròlits i carbohidratos (en carreres de llarga distància) pot ajudar a sustentar el balanç d'electròlits i el rendiment en l'exercici.


Després de l'exercici.
Amb el consum de begudes i menjars, es restablix l'equilibri normal de fluids, perduts amb la suor i l'orina.
Per a una ràpida recuperació, es pot beure 1,5 l de fluid per cada Kg. de pes corporal perdut.
El consum de begudes i snack amb sodi ajuden a accelerar la recuperació per estimular la set i retindre fluids.
A més es recomana 0,7 g/Kg. de pes de carbohidratos durant les primeres 4 a 6 hores després de l'exercici, per a potenciar al màxim la resíntesi de glucogen.


IMPORTANT EN ENTRENAMENTS AMB CALOR:
- Mai esperar a percebre la sensació de set per a començar a beure.
- Reposar les pèrdues de líquids i sals.
- Disposar d'aigua durant l'entrenament, hidratar-se cada 15-20' (100-150 ml cada vegada), no botar-se cap avituallament en carreres.
- EXEMPLE DE BEGUDA CASOLANA ISOTÒNICA:

1L. D'AIGUA, SUC DE DOS LLIMES, 1 CULLERADETA DE BICARBONAT, 1 CULLERADETA DE SAL, 2 CULLERADES DE SUCRE, I CONSERVAR A 15é C.- Equipament que permeta l'evaporació d'aigua.
- Aclimatar-se a la calor per a regular la freqüència cardíaca.
- Gorra, ulleres de sol, protecció solar, roba lleugera, beguda.


Si hi ha alta temperatura ambiental utilitzarem roba lleugera i abans de la carrera la mullarem un poc, sempre hauríem de beure en els avituallaments o mullar-nos en les carreres curtes i amb temperatura ambiental alta.

Procurarem prendre begudes isotòniques o hipotòniques no prendrem sucs abans, ja que són hipertònics i dificultem la hidratació.

Per a esforços de més de 40', beurem en cada avituallament però poca quantitat, amb ¾ de litre per hora serà suficient si no suem abundantment, començarem bevent en el Km. 5 que sol tindre el primer avituallament, evitarem beure massa en les dos hores abans de la carrera, si augmenta la calor i la suor ens anirem mullant també.

L'error de beure menys a l'hivern hem d'evitar-ho, ja que el nostre organisme sempre necessita la mateixa quantitat de líquids, i depenent de la sudoració que és individual procedirem a hidratar-nos un poc més o igual.
Encara que si suem hem de reposar les sals minerals perdudes siga quina siga la duració de la carrera.

Beurem amb més freqüència en dies calorosos.
Si esperem a tindre set, els corredors populars, potser tindrem ja un problema de deshidratació i disminuirem el nostre rendiment i resultat en la carrera.
Les begudes gasoses solen estar molt mineralitzades pel que s'aconsellen després de la cursa, si les bevem durant la cursa pot (en alguns corredors no acostumats a elles) provocar-los gasos i alteracions gàstriques.

En les bosses del corredor que ens donen al final de la carrera, solem trobar aliments i begudes molt útils per a després de la competició, així mateix fruites, etc.

Si tenim la sort de tindre, el blau del Garapatar prop sinó buscarem una platja o una piscina és aconsellable un bany després de la carrera.


Com veieu cal preparar-se Siete Aguas ja esta prop.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada