IN MEMORIAM

dissabte, 9 d’agost del 2008

"L'important en els Jocs Olímpics no és guanyar sinó participar."

A les huit de la vesprada -dos de la vesprada a Espanya- del mes octau de 2008, el número de la sort xinés, han arrancat oficialment els Jocs Olímpics de Pequín.
I ho ha fet amb tots els luxes, amb una espectacular cerimònia inaugural, la desfilada per països i l'arribada dels últims relleus de la torxa olímpica.


Un mite esportiu local, l'exgimnasta Li Ning, hi ha encesa ja el peveter de l'estadi 'Niu' de Pequín, on el foc cremarà fins a la conclusió: els Jocs estan en marxa.
És probable que t'hages fixat en les camisetes dels esportistes espanyols a Pequín i que no reconegues la marca. En un primera ullada igual has cregut que era Nike. Afinant un poc, potser hauràs pensat, ja que estem en Xina, que es tracta d'una imitació. Però davall d'eixa espècie d'ala 'inspirada' en el logo de la companyia que va fundar Phil Knight està imprés el nom de Li Ning.
I, llevat que sigues un fanàtic de l'esport o et passares l'estiu de 1984 davant de la tele, no et sonarà de res, encara que Li Ning siga un dels millors gimnastes de la història.

Però nosaltres haurem d'esperar encara una setmana perquè comence l'atletisme, perquè el divendres 15 a les 3,00 hora espanyola amb la carrera de 100 m. tanques de l'heptalon femení començara l'atletisme i llavors si que podrem dir que ja han començat les nostres Olimpíades, sol hi haurà un xicotet descans, el dissabte 16 a les 16, 30 despres de la final de 100 m. hòmens – És possible que siga la millor de la història- l'atletisme olímpic descansara perquè a les 19,30 en Setaigües nosaltres puguem córrer el Gran Fons, serà esta la nostra competició Olímpica, allí igual que tots els atletes en Pequín nosaltres també serem Olímpics, perquè a diferència de molts atletes nosaltres si que representem l'ESPERIT OLÍMPIC,

"L'important en els Jocs Olímpics no és guanyar sinó participar."
"L'essencial en la vida no és véncer sinó lluitar bé."
Baró de Coubertin

Com ja sabeu en Setaigües el mes important serà participar i disfrutar de la festa de l'atletisme popular, molt lluny d'eixos atletes per als que només és important guanyar al preu que siga.
Espere que les altes temperatures i la gran humitat no molesten els atletes i que disfruten, es divertisquen i s'ho passen bé en les seues especialitats i que san recorden de tots els atletes populars que mai participaren en uns Jocs Olímpics i que els veurem per TV esperant que d'alguna forma representen eixa forma neta i lúdica amb la que nosaltres també practiquem l'atletisme.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada