IN MEMORIAM

dilluns, 20 d’octubre del 2008

NOMÉS EN CULLERA.

Este cap de setmana pareix que ens hem pres un lleuger descans, només en Cullera hem tingut representació i amb un sol corredor, Pascual Company, però cal dir que ha estat a un bon nivell, la carrera de Cullera no és fàcil i ha aconseguit baixar de 3:50 el quilometre, esta dada junt amb els entrenaments que estem veient pels nostres circuits ens fan pensar que en la que serà la gran cita d'esta tardor, la mitja de València, tindrem bones marques, atenció als nostres corredors a València.
Encara que estem un poc lluny de la marató de València, en la mitja ja començarem a veure com tenim al club.
Com veieu en la foto Pascual acaba molt fort, símptoma que es prenge la carrera de Cullera com un entrenament fort, cal recordar que despres d'un esforç gran no devem parar-nos de seguida sinó cal continuar al trot, perquè devem tindre sempre present que durant l'exercici, la demanda de sang dels teixits que es troben treballant és molt alta i augmenta la freqüència cardíaca i el retorn venós.

Este retorn s'aconseguix gràcies a diferents mecanismes, i un dels més importants és el que es coneix com "bomba del múscul esquelètic".

Cada contracció muscular pressiona les venes i impulsa la sang de tornada al cor, quan cessa la contracció, la sang tendix a caure cap avall, però no ho fa gràcies a unes vàlvules de les venes, fins que una nova contracció torna a impulsar la sang cap amunt. 

Una parada espontània i immediata de l'exercici, especialment si et trobes en un ambient càlid i humit, fa desaparéixer este mecanisme de retorn venós. Açò passarà quan els requeriments de sang dels teixits que han sigut sotmesos a un treball intens encara són alts, de manera que es produïx una sobrecàrrega dels altres sistemes que asseguren el retorn venós, podent retardar considerablement la recuperació.

Llavors, el millor darrere d'una activitat aeròbica és disminuir la velocitat progressivament, perquè quan el mecanisme de bomba múscul-esquelètic es pare definitivament els altres mecanismes de retorn venós puguen assumir el treball sense complicacions. 
Esta és l'explicació mes o menys teòrica, encara que pot paréixer pesada cal recordar-la.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada