IN MEMORIAM

dimecres, 22 d’octubre del 2008

Perquè a vegades el descans és el més important de l'entrenament...


Hui toca descans, no perquè toque si no perquè plou i és que és ja un costum que el primer dia que plou toca descans, si l'endemà contínua plovent normalment toca mullar-se, però estos descansos inesperats sempre ens vénen bé, ja que quasi sempre entrenem mes del que deuríem.

Un signe fonamental per a poder continuar corrent és sentir-se bé.

Descansar és la part més important de l'entrenament, però realment sabem fer-ho? En el moment que percebem malestar en les nostres cames, i este es faça constant, podríem començar a sentir un cansament generalitzat que podria desembocar en sobreentrenament.

Però abans que siga massa tard hi ha opcions per a previndre'l.

Una d'elles és comprovar el pols res més despertar-se: si el nostre ritme cardíac és un 20% per damunt del normal, hauríem de descansar durant tot el dia, perquè no estem digerint l'entrenament.

Si hem de descansar algun dia més del normal, hem de fer-ho sense cap preocupació perquè, de vegades, continuar entrenant ens va a conduir directament a la lesió física o mental.


Hi ha uns trucs de com deuríem descansar després d'una carrera o entrenament fort, són fàcils i els deuríem seguir sempre que ens siga possible.


Després de la carrera i en els 0-10 min.

Caminarem lentament. Això previndrà que la sang s'estanque en les nostres cames i puga provocar-nos marejos o esvaïments per falta de pressió en el cap.


10-15 min.

Beure amb abundància, si és possible beguda isotònica. D'esta manera recuperarem el líquid perdut i les sals minerals es mantindran en el nostre organisme.


15-25 min.

Abrigar-nos un poc. Després d'una carrera, la temperatura del cos sol descendir. Com més fred tinguem, més li costarà al cor bombar la sang.


25-30 min.

És hora de menjar. No pots? Intenta-ho amb xocolatines: combinen proteïnes, carbohidratos i és una menjar de fàcil assimilació per al nostre estómac.


30-45 min.

Estira. Centra't en bessons, cuixes, quàdriceps, abductors i abductors. Si en la carrera hi havia moltes costes, estira bé els quàdriceps.


60-80 min.

Un banyet de contrast. Fes que la sang circule pel teu cos i elimine les toxines donant-te un bany fred i una dutxa temperada. Repetix l'operació un parell de vegades.


El dia després.

Descansa i recupera energies. Menja carbohidratos i proteïnes. No deixes de beure tot l'aigua que et demane el cos. Una sesta i la festa de després de la carrera no són mala opció…


2 dies després.

És hora d'un massatge. Hem deixat passar el temps suficient que el fisio no ens faça mal muscular i perquè, 24 hores després de la carrera, puguen haver eixit totes les lesions que haguérem pogut ocasionar-nos.


Setmanes 1-4.

Centra't en el rodatge suau i, si és possible, sobre superfícies blanes. Pren-t'ho amb calma abans de començar de nou l'entrenament fort.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada