IN MEMORIAM

divendres, 26 de desembre del 2008

PREPARATS PAL FRED.

S'acosta el diumenge 28 i pareix que la meteorologia ens farà una innocentada, quan estic escrivint açò esta començant a ploure i pareix que no té pensat parar fins al diumenge, així que quan estem a dos dies cal començar a preparar-se.
En els temps que corren la millora en la roba per a córrer a sigut evident, l'evolució dels materials ens ha portat a una indumentària mes confortable i funcional. Hui en dia no servix vestir-se amb una camiseta i damunt una altra camiseta per a acabar amb una dessuadora i damunt un impermeable, el millor és triar una indumentària específica per a córrer amb va fred i aigua, són menys voluminoses i certament més eficaçes.
L'important per al corredor és la roba que esta en contacte amb la nostra pell. Fa anys el més usat era el cotó, per l'elevat poder que té per a absorbir la suor però l'aspecte negatiu és que s'eixuguen molt lentament amb el que augmenta notablement la sensació de fred, tant que pareix que el fred ens arriba fins els ossos.



Recentment les camisetes que ens posem en contacte amb la pell estan compostes de polièster que teixit d'una forma que absorbix la suor de l'interior cap a l'exterior, d'esta manera es pot evaporar mes ràpidament, o com ens interessa a l'hivern perquè siga absorbit per una altra que la agarre a fi que la pell este sempre eixuta.
Damunt d'esta segona capa, que també serà del mateix tipus de polièster, cal posar una tercera capa un poc mas pesada que s'encarregara de protegir-nos de l'aire fred o de la pluja, deuríem tindre dos, un per al vent i un altre per a la pluja, però el mes important d'esta tercera capa és que deurà ser també transpirable, deurà traure la suor de dins cap a fora i molt important no serà de niló o siga de plàstic.
Per quan es referix a les cames, també estes hauran d'anar cobertes encara que amb menys protecció respecte del tronc, amb una sola capa serà suficient ja que amb el moviment produïxen mes calor, i també serà transpirable en este cas la fibra de polièster convindrà que este mesclada amb alguna fibra més elàstica per a donar major llibertat de moviment.
Va bé córrer amb el cap cobert però cal recordar que la mitat de la calor produïda per l'organisme és eliminat pel cap, pel que cal llevar-se'l si tenim calor, no cal oblidar que les orelleres són una opció molt valida per als que solen suar.

Ja només ens queden les mans i els peus, sense dubtar els guants sera precís que siguen també transpirables però cal tindre present que els que solen patir per que se li gelen les mans la millor opció són les manoples ja que estes aguanten millor la calor. Els calcetins com no, transpirables.
Hui en dia hi ha molts noms comercials que tenen les mateixes propietats, cada marca té la seua denominació així que el millor és preguntar en la botiga perquè ens informen.
Un altre problema que ens sol succeir quan plou o fa molt de fred és que ens solem posar massa roba i als pocs minuts tenim calor, el truc esta a eixir a córrer amb la sensació de tindre un poc de fred ja que passats deu minuts la calor corporal que es repartix per tot el cos fa desaparéixer la sensació de fred.
Ja sabeu este diumenge abans d'eixir de casa mireu que temps fa i vestir-vos adequadament i si vos falta algun tipus de roba, agafeu un paper i llapis i escriviu la carta als Reis Mags i si heu sigut bons a Xeraco la provarem.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada