IN MEMORIAM

divendres, 16 de novembre del 2012

Els últims consells.


          El diumenge que ve, celebrem a la Comunitat Valenciana, Sant Marató, la festivitat del maratonià i de l'alegria de qualsevol corredor. I el nostre club, Dorsal 19, que és un club de corredors i maratonians el dia 18 de novembre del 2012 estarem de festa i molts de nosaltres també de celebració.


Esta és la festa que hem estat preparant durant estes llargues setmanes d'entrenament i en estos últims dies plujosos i foscos d'esta setmana.
Així doncs, el diumenge que ve ens alçarem amb temps suficient per a desdejunar tranquil·lament, el mateix que tots els dies però esta vegada procurarem prendre un poc més de carbohidratos (galletes, torrades o pa amb melmelada, mel). El podrem acompanyar amb un the, o un café, o llet, però deurem evitar el café amb llet i el tallat perquè allargaran el temps de la nostra digestió. No deurem prendre cap aliment de què no coneguem com ens assentara.
Cal tindre present que al temps que tardem a realitzar la digestió normalment haurem d'afegir quasi una hora més ja que els nervis del dia de la marató allargaran un poc la digestió. El millor és que quan comencem a calfar ja tinguem la digestió acabada. Així que calculem que hauríem de prendre el desdejuni unes tres hores abans, no de l'inici de la marató sinó del calfament.
Una altra cosa important, és que, abans d'eixir de casa cal verificar que en la nostra bossa esta la camiseta amb el dorsal. Posem-nos ja els eslips, si els usem, i els calcetins que anem hi ha usar en la carrera, però no els pantalons o les malles que devem comprovar que estan en la bossa. Les sabatilles per a la marató si no ens les posem per a eixir de casa cal assegurar que estan en la bossa.


Posar una bossa de fem gran per a utilitzar com a impermeable per si plou, que ho va a fer.
Hem d'arribar a la zona d'eixida amb prou de temps per a evitar els imprevistos que pogueren sorgir a l'haver-hi tants corredors que aniran als mateixos llocs que nosaltres i que realitzaran les mateixes coses que pensem realitzar nosaltres.
Per això cal estar prop de l'entrada de la nostra eixida el mes prompte possible i esperar tranquils el moment de començar el calfament, com plourà, serà millor no eixir del pàrquing del Saler fins a l'ultime moment. No ens anem a fer una volta per a veure com esta l'ambient i la zona d'eixida, ja ho tenim tot estudiat des del dissabte.
Com estarem nerviosos segur que haurem d'anar al bany així que els deurem tindre controlats perquè no augmente el nostre nerviosisme.
Abans de deixar el cotxe o de deixar la bossa en la consigna cal posar-se la vaselina, els que tinguen problemes amb les fregades en els mugrons deuran tindre ja posats els esparadraps.
Com plourà, cal posar-se una crema hidro-repelente perquè l'aigua llisque sobre la nostra pell, però com no l'anem hi ha tindre el millor és passar-se vaselina per les nostres cames i muscles perquè ens impermeabilitze un poc.
Recordar també que una hora abans de l'eixida ens deurem prendre el café, als que estiguen acostumades, i comprovar que portem els gels per a la carrera.


Si fa fred, que pareix que no el va a fer, i anem hi ha estar corrent mes de tres hores i trenta minuts és una bona idea córrer amb una camiseta de mànega curta davall de la de competicio ja que després del quilòmetre 30 se'ns va a refredar la suor ja que el nostre organisme no serà capaç de calfar-nos prou a causa de la falta d'energia pel cansament.
Cal tindre en compte que és interessant realitzar un breu calfament abans d'entrar en el box d'eixida, no cal calfar molt ja que l'efecte beneficiós se'n va hi ha perdre mentres esperem que donen l'eixida.
No ens deurem preocupar massa per la falta de calfament ja que serà suficient que isquem a un ritme lleugerament més lent els primers quilòmetres, tenim quilòmetres de sobra per a recuperar tot el temps perdut.
Com estarem ben hidratats perquè el dissabte també haurem augmentat un poc la ingesta d'aigua no ens deurem obsessionar de beure molt abans, però si que ho deurem fer en cada un dels avituallaments, ja que un dels errors que se sol cometre quan plou o fa fred és el pensar que no ens n'anem hi ha deshidratar, però anem ha suar el mateix i és possible que mes perquè la humitat com és molt alta suposarà un impediment pa que el nostre cos es refrigere.
És, molt important estar sempre tranquil mentres esperem que donen l'eixida, són els minuts en què hem de repassar mentalment la tàctica de carrera que pensem realitzar. Cal tindre sempre present que la marató és una carrera que s'ha d'afrontar amb extrema prudència. Perquè encara que estiguem ben entrenats els imprevistos poden sorgir en qualsevol moment, però si posem atenció al nostre ritme de carrera es pot evitar el temut “mur de la marató”.
Cal entrar prompte en el box d'eixida i portar una botella buida per a poder orinar dins en el cas que la nostra necessitat siga molt gran.
Donaran l'eixida, en eixe moment hem de posar en practica tot el que hem realitzat tantes vegades en els entrenaments, córrer al nostre ritme de marató, amb l'avantatge que anem hi ha córrer en companyia de 9000 companys, estimulats per ells i pel public.


És una bona tàctica de relaxació en carrera, anar observant al public que ens anira animant pels carrers i entrant en contacte amb ells, somrient i agraint els seus aplaudiments. És molt divertit i els quilòmetres passen més ràpidament, proveu-ho i al creuar la meta estigueu satisfets d'haver complit el vostre objectiu: donar el màxim de cada u, independentment de la vostra marca. 
Bona MARATÓ a tots.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada