IN MEMORIAM

diumenge, 20 de gener del 2013

Santa Pola.


     No cal confondre competitivitat amb rivalitat. Tindre metes i voler superar-se no està renyit amb els valors de la cooperació, la tolerància, la solidaritat i la igualtat.
     Valors imprescindibles en el nostre creixement com a corredors i, com no, com a persones i que hem de promoure en el nostre Dorsal 19.


     Hui hem corregut la primera gran carrera d'este 2013, Santa Pola ens ha donat el tret d'eixida, estem en l'inici de, esperem, una bona temporada atlètica.
     Ara que tenim per davant moltes carreres, també la Volta a la Marina, haurem d'estar alerta d'un enemic silenciós, un enemic que a poc a poc es pot anar instal·lant entre nosaltres sense que vos en adonem, eixe enemic, perillós com el que més, és la rutina.
     La rutina en el corredor i en la vida es va creant amb els anys; es va a poc a poc actuant amb monotonia, repetint els mateixos entrenaments, les mateixes carreres, sense sorpreses… pensant que ja hem realitzat la nostra millor carrera i que es tracta de continuar conservant i fent el mateix. S'establixen unes activitats avorrides, tal vegada sense arribar a desencantar-nos però sense il·lusió.
     Hem mencionat la paraula clau, l'antídot infal·lible: la il·lusió, que és quelcom que cal saber alimentar pa que els nostres entrenaments i carreres no arriben a caure en la rutina.


     Tindre objectius, tindre metes, és necessari perquè motiva i potència l'esperit de superació i el desenrotllament individual, és a dir, l'esperit de la competitivitat sana que mai cal confondre amb l'agressivitat que en la nostra societat connota la paraula competitivitat.
     Normalment, com a corredors populars, entrenem per a aconseguir un objectiu ja siga acabar una carrera o realitzar una marca, és a dir, ens preparem i ens motivem per a potenciar les nostres competències pròpies. Però també a l'acudir a les carreres ens trobem amb molts companys la qual cosa implica l'aprenentatge necessari d'un dels valors implícits en tota convivència: la cooperació.
     Cooperar significa construir junts compartint eixes competències personals i úniques que, com a corredors, tots tenim, però que, en cap concepte, han de convertir-se en objecte de rivalitat, de lluita d'interessos.


     És obvi que molts de nosaltres som competitius; tenim esperit de superació, hem degustat les mels de l'èxit personal i, per descomptat, del reconeixement, però mai a costa dels altres, mai minant l'autoestima o menyspreant la competència dels altres. 
     Tots ens valorem en funció de les nostres marques i dels nostres èxits personals, que de res ens valen si no compartim amb els altres i si no servixen per a col·laborar i cooperar en la consecució d'un objectiu comú: la construcció d'un club més tolerant, més solidari, més equànime.
     Com a corredors que ens agrada reunir-nos en un club hem de tindre en compte que ens entrenem per a ser sempre millors, però no per a creure'ns millors que els altres.
     Per això, apreciem les marques dels altres, perquè les diferències entre nosaltres han de ser una riquesa i, sempre, una ocasió per a conéixer noves realitats, posant-nos en el lloc del altre per a així entendre les seues motivacions i sentiments.


     Hui en Santa Pola hem donat un bon exemple, hem disfrutat igual de la millor com de la pitjor marca de la temporada. Hem vençut i hem sigut derrotats però tots amb la mateixa alegria hem disfrutat d'esta Mitja de Santa Pola. 
     Les nostres dones una altra vegada en el podium, una altra vegada amb trofeus, una altra vegada són un exemple que s'ha de seguir.
     Hem tornat de Santa Pola il·lusionats i la il·lusió és un estat mental positiu que produïx energia i content; viure i córrer així és un dels grans dons d'esta vida i està a l'abast de quasi tots els corredors. 
     No són les persones ni les coses les que ens fan feliços, sinó que som nosaltres els que triem ser-ho, i a i s'arriba mantenint viu el foc de la il·lusió.


FOLQUES LORENTE, MAXIMO.-       1.24.55
Sala Ferrer, Carmen.-                     1.27.34
SISCAR BAY, CARLOS.-                  1.28.10
Vidal Bañuls, Carmelo.-                  1.33.29
Sendra Franqueza,J. Pascual.-       1.34.45
Sala Gonzalez, Vicent.-                    1.39.27
PIERA FERRER, BAUTISTA.-           1.39.27
SERVER COSTA, FREDERIC.-           1.40.06
OLTRA BAÑULS, JUAN BAUTISTA.1.42.00. + 50''
ALEMANY SENDRE, RAMON.-        1.59.58
Navarro Martinez, Constantino.-      2.03.20
Navarro Agud, Tania.-                     2.03.20

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada