IN MEMORIAM

diumenge, 9 de març del 2014

El Circuit a peu Marina Alta ¿algo més que carreres?

     Hui va ha començar un any més la Volta a la Marina, corredors de diferents pobles ens reunirem en Xàbia per a començar algo més que un circuit de carreres.

     Xàbia serà testimoni per primera vegada enguany del que ha de ser de veritat la carrera a peu en la Marina Alta, un lloc de trobada on poder dialogar i canviar impressions sobre la nostra afició i com no practicar-la.
      La Volta a la Marina no vol plegarse a les exigències del mercat ni convertint-se en una mera fàbrica de marques i classificacions, tenint en compte que la missió pròpia de les carreres populars és el servici apassionat als corredors perquè els siga fàcil practicar un esport saludable. Per això, intenta any rere any estudiar els greus problemes que tenen els corredors i buscar-los una solució, de manera que el Circuit a peu de la Marina Alta siga pionera en este gran món de la carrera a peu.
     Els clubs que organitzen estes carreres intenten primar no sols els valors atlètics si no també la formació integral de la persona, que integre l'esportivitat, camaraderia… i que busque la millora del corredor no sols en l'àmbit competitiu sinó en el purament humà. Només així, evitarem un món dominat per experts en marques, rècords, trofeus, classificacions…


     La missió d'un club popular de corredors no està completa si no aspira a ensenyar no sols a córrer sinó al “perquè” cal córrer, perquè els nostres clubs seran el que siguen els seus corredors i com es comporten.  L'esdevenidor de molts clubs no esta en el seu potencial econòmic sinó en mans dels que sàpien donar als corredors que vinguen raons per a córrer i raons per a millorar.
     El Circuit a peu Marina Alta esta altra vegada en marxa, i l'esta, intentant fugir de la tendència actual de convertir les carreres populars en una indústria, en un gran sistema industrial amb carreres cada vegada més planes, més ràpides, amb més corredors, amb millors marques, millors regals i amb un sistema estandarditzat d'organització de tal manera que en el futur siga indiferent córrer en un lloc o en un altre.
     El Circuit a peu de la Marina Alta estaria cridat a afavorir un altre tipus de carreres, cada una amb una personalitat pròpia, amb una forma diferent d'afrontar-la, amb un tàctica diferent i sense buscar necessàriament els resultats que només es poden mostrar amb els números.
     I com a nucli de les nostres carreres hauria de destacar la relació entre organitzador i corredor, que és on es juga la verdadera personalitat de cada carrera.
     Com a organitzadors no ens deuríem dedicar ha redactar un reglament on fóra impossible el seu trencament, ni establir uns sistemes ferreros de control per a controlar uns fets que tot corredor deuria saber respectar.


     Hi ha potser corredors que no saben que cal utilitzar un dorsal i que deu ser el propi, hi ha potser corredors que no saben que cal realitzar unes inscripcions i seguir unes normes tan bàsiques de conducta que no faria falta que estigueren reflectides en un reglament, perquè si n'hi ha ensenyem-los però no en les carreres desclassificant-los sinó en cada un dels seus entrenaments amb el seu club o els seus companys, és ací on realment cal educar perquè no tot ha de ser com millorar una marca sinó també com millorar com a persona.
     En este nou any que s'obri en Xàbia anem hi ha tindre gran quantitat d'informació, totes les carreres estan informatitzades amb una quantitat immensa de dades i imatges, on el flux d'informació de qualsevol tipus i a tot nivell circulara per Internet, sense límits de quantitat ni de qualitat, anem hi ha tindre l'edició amb més informació i més immediata, perquè els telèfons mòbils van ha llançar per tota la xarxa molta informació, així que tinguem atenció i fem un bon ús de tota esta era digital que per sort ens ha tocat viure. 
     Paraules, paraules i més paraules que poden paréixer fora de lloc però esta bé marcar-se uns objectius quan ens enfrontem a un esdeveniment que va ha agrupar tanta gent, que uns siguen organitzadors i altres corredors no és ni de bon tros un problema perquè esta separació consistix només en una distinció, que no és ni de bon tros una oposició i que no impedix tindre una participació més activa de tots en el respecte de les competències de cada u.

Anem allà! Comencem!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada