IN MEMORIAM

divendres, 25 de juliol del 2014

Un altra etapa acabada

     La tercera etapa de l'anomenat “I Open summer circuit training” de Dorsal 19 fa ja dies que acabat, han sigut estos uns dies en què ens hem dedicat ha posar en net tot el test i hem assignat a cada un els seus ritmes d'entrenament per als que desitgen aprofitar l'estiu per a entrenar.
     Eixir a córrer i entrenar no han de considerar-se la mateixa cosa.

     Posem per exemple un cas típic, el corredor que ix a córrer diversos dies a la setmana i que corre a un ritme uniforme, per exemple durant una hora. Desenrotlla una bona base de resistència però esta repetició dia després de dia i després d'una fase de millora que pot durar unes quantes setmanes li porta a una situació de paràlisi en les seues prestacions. Açò se deu al fet que el nostre cos s'ha adaptat a eixe esforç i no millorara més.
     Què sol fer el nostre corredor? Si no esta interessat a continuar millorant continuara estabilitzat en el seu estat de forma però si li agrada millorar normalment se sol augmentar la quantitat de quilòmetres diaris o que tal vegada augmente el nombre de dies a la setmana d'entrenament. Molt bé, algunes setmanes després el seu rendiment augmentara però després arribara a una altra fase en què es tornaran a estabilitzar les seues prestacions. Este procés el podrà repetir diverses vegades, però és lògic pensar, Fins quan podré anar augmentant la quantitat de quilòmetres per a continuar millorant?


     Inevitablement, ja siga per la falta de temps o ja siga pel risc de lesionar-se arribarem prompte al nostre límit, perquè no tindrem les hores suficients per a entrenar els quilòmetres que necessitaríem o les nostres cames ja no podran aguantar amb normalitat tants quilòmetres.
     El procediment més avantatjós per a anar millorant el nostre rendiment sempre ha sigut anar variant la distància i el ritme de carrera segons el nostre estat de forma i del nostre objectiu, en resum haurem d'entrenar.
      La 3a etapa del “I Open summer circuit training” de Dorsal 19 ens ha servit per a saber quals són eixos ritmes que més s'adapten al nostre estat de forma, però a pesar de ser molt el que hem esbrinat tenim només una pota d'eixa taula que sosté tot entrenament ja que ens falten els altres dos elements essencials de tot entrenament, les distàncies que haurem de recórrer en les nostres sessions i sobretot la forma en què haurem de realitzar la recuperació, aspecte este ultime a què no se li dóna la importància que té.
     Si bé, pot succeir que no tinguem clar les distàncies i la forma de recuperar-nos entre les sèries o entre les repeticions el que si que esta clar en Dorsal 19 és com recuperar-nos d'una sessió d'entrenament i el sopar de la 3a etapa del “I Open summer circuit training” de Dorsal 19 va ser tot un exemple.


     Esta vegada no va ser cap bar ni restaurant on ens vam recuperar sinó que aprofitant el bon temps ens vam beneficiar l'espai obert que vam utilitzar per a la realització del test, les pistes d'atletisme.
     Va ser el lloc ideal per a acabar la 3a etapa, no calia traslladar-se i va ser un sopar molt més informal.
     Per als sopars és habituals eliminar un dels plats forts i nosaltres així ho vam fer i amb un plat principal a base de porc senglar acompanyat amb un poc d'arròs per a compensar la falta d'hidrats de carboni vam tindre més que suficient per a disfrutar del menjar i d'una bona conversació.
     En estos sopars establir una conversació no sol resultar molt difícil perquè tots som corredors i tenim una passió en comú, la carrera a peu.

    Així que, amb la 3a etapa del “I Open summer circuit training” de Dorsal 19 acabada i amb tots els ritmes calculats, anem hi ha enfrontar-nos amb el que ens queda d'estiu i amb el més immediat que ja esta en la volta del cantó, la 4a etapa d'este “I Open summer circuit training” de Dorsal 19, que hem fet coincidir amb el V Trofeu Dorsal 19, la carrera del club com el solem denominar i que se celebrara el pròxim 2 d'agost en les 3 Llegües de Villamalea, però açò ja serà una altra història.
MITJA MARATO DE RUBIELOS DE MORA.
FOLQUES LORENTE, MAXIMO 01:21:50
Sala Ferrer, Carmen   01:34:35
Sala Gonzalez, Vicent 01:50:10   

Volta a peu al Palomar.
         

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada