IN MEMORIAM

dimarts, 14 d’octubre del 2014

La llet amb xocolate, un altra opcio?

     Sempre quan ens acostem a la marató i hem de realitzar molts quilòmetres ens trobem davant de la incertesa de saber si podrem suportar tot l'entrenament que estem realitzant, però saludem primer a Máximo pel seu nou èxit en la carrera de Moraira.


     I és llavors quan comencem ha pensar que no ens podem estar recuperant prou després de cada entrenament, i caiem en la temptació de recórrer a les begudes especials per a recuperar-nos. Així que enguany com en tots els anteriors he repassat tots els articles que he trobat per a convéncer-me que una coca-cola o una cervesa junt amb un bon esmorzar són com a mínim igual d'efectius que qualsevoll beguda que existix en el mercat.
     Però, esta vegada, m'he trobat amb un estudi de la central Washington University, que m'ha cridat molt l'atenció. Ja havia trobat algun articule que començava ha considerar a la llet com una beguda per a esportistes, però els de la Universitat de Washington en el seu estudi demostren que la llet xocolatada, o siga amb cacau, presa després d'una carrera de resistència és tan efectiva com la millor beguda recuperadora, o siga eixes begudes que porten carbohidratos i una part de proteïnes que estan tan de moda, i per descomptat més barata, això si, per als que els agrade la llet.

     Ja se que alguns de vosaltres a l'arribar a esta altura de l'entrada vos estareu com a mínim somrient però quan acabeu amb el somriure podeu anar a per un cartó de llet i repassar la seua composició, encara que és millor que vos espereu fins al final.
     Resulta que segons este estudi la llet amb Cola Cao va ser tan eficaç com la beguda de recuperació comercial per a atenuar el dany muscular produït durant un entrenament d'una setmana. A més, el consum de llet amb xocolate presa com una ajuda de recuperació post exercici va produir resultats de rendiment semblants a la beguda comercial.
     Bo, és hora que els lectors més inquiets comproven com la continguda mitjana de macronutrients de la llet amb xocolate i una beguda recuperadora, -amb proteïnes- no presenta cap diferència significativa quant al contingut de calories, carbohidratos i proteïnes encara que els més espavilats se n'hauran adonat que la llet té un poc més de greix si la seua llet és sencera. 
     Com en les botelles de llet i els pots de cacau només posen el contingut nutricional no trobaren la L-Arginina o l'acetat de d-l-alfa tocoferol, ciwujia, clorur de sodi, àcid ascòrbic, àcid cítric, L-Glutamina que si que esta en la beguda comercial, i dic jo, o la llet amb xocolate té també estos productes o estos productes no fan res.

     Però bo, cal provar-ho, si has de fer l'entrenament de 30 quilòmetres i tens por de no poder recuperar-te bé i no tens eixe tipus de begudes a casa quan arribes prepara't un bon got de llet amb cacau i a provar, i si preferixes assegurar vés amb els teus companys d'entrenament a realitzar un bon esmorzar mediterrani.
Si hi ha algú que vullga més informació sobre el tema ací la trobara:
Dirección para Envío de Correspondencia: Pritchett KL, PhD, Department of Health, Human Performance, and Nutrition, Central Washington University, Ellensburg, WA, US, 98926.  Phone (205)887-1809; Email: Kkerr@cwu.edu.

     Curiositats nutricionals a banda, Máximo contínua en un estat de forma magnífic i ha vençut en la carrera de Moraira i amb esta ja són tres les setmanes que porta de victòria en victòria, però Dorsal 19 també va estar molt ben representat en la Mitja d'Alzira, on Pascual realitza una gran carrera, i en el 10 K de l'Olleria on els nostres representants van complir amb el Circuit de la Vall d'Albaida.
     Se m'oblidava que el dijous també vam estar magníficament representats a Beniarbeig i Villalonga, per cert gran triomf de Vicent Sendra en la seua categoria, a Beniarbeig.
     Com podeu comprovar estem magníficament representats en la majoria de les carreres que se celebren en la nostra contornada i és que som un club molt viatger i actiu.
     En esta època en què estem procurant complir amb un entrenament i acudir els caps de setmana a córrer en alguna carrera poden arribar-nos els agobios.
     De fet, cridem-li "estrés" o "agobios", es tracta d'un fenomen fàcilment identificable i en el cas dels corredors sol ser per l'excés d'activitats que volem realitzar al mateix temps. És un notable error que solem cometre el no advertir que si la nostra atenció es dispersa en diverses ocupacions, inclús encara que siguen plaents o atractives, els resultats són moltíssim més pobres que si atenem a una activitat darrere d'una altra tractant de posar en cada una d'elles tota la nostra atenció.

     Els corredors no som màquines multitasca, sinó que aconseguim el nostre millor rendiment quan atenem a una sola activitat que ocupe per complet el nostre horitzó vital en eixe determinat moment. Per exemple, els que ens dediquem a treballar, atendre les tasques familiars, socials i a més ens agrada eixir a córrer i tenim un temps disponible limitat, hem de tractar a cada activitat com si fóra l'única del dia, sense distraure la nostra imaginació amb el que farem després.

     Moltes vegades creiem que és per l'excés d'obligacions o per voler realitzar tantes activitats pel que ens sentim aclaparats, però realment la causa pot estar a voler realitzar-les totes al mateix temps i no fent-les una darrere d'una altra.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada