IN MEMORIAM

dissabte, 12 de desembre del 2015

El 3 de gener l'entrenament del Polvoró

Ens acostem un any més a les Festes de Nadal i com tots els anys Dorsal 19 celebrarà amb dos actes estes festes.
Molts de nosaltres ja tindrem la nostra agenda plena de qualsevol classe de reunions, sopars, visites o dinars amb la família i segur que ja haureu col·locat entre totes estes activitats uns moments per a córrer.

     Haureu reservat unes hores per a córrer la Sant Silvestre el 31 de desembre, també tindreu present acudir el 3 de gener a l'entrenament de la Mantegada o del Polvorón que com tots els anys celebra Dorsal 19 i que acaba amb un avituallament en el passeig Cervantes a base dels productes típics del Nadal.
     Així mateix ja fa mesos que en la vostra agenda figura el 10 de gener com el dia en què Dorsal 19 celebra lel seu dinar de Nadal i on es tria la carrera i el dia on celebrarem el Trofeu Dorsal 19 l'any que ve.
      Segur que els que esteu llegint ara estes lletres ja haureu rebut molta informació sobre com cal acudir als molts dinars i sopars sense augmentar quilos, o com poder entrenar i divertir-se sense perdre la forma, també tindreu tota la informació del que haureu de comprar o com i on deureu realitzar les compres Nadalenques, hui estem i tenim molta informació perquè estes Festes Nadalenques no ens destrossen el nostre entrenament.

     Per tant no cal que ara torne a repetir això de tots els Nadals, ara ens anem a centrar en l'entrenament de la Mantegada o del Polvoró, que com vaig dir abans el realitzarem el 3 de gener de 2016, i que com tots els anys tindrà diverses distàncies perquè tots puguem participar i acabar a la mateixa hora en el passeig Cervantes.
     Ja ho vam dir, en estes festes es menja i molt, i entrenar és una excel·lent forma d'evitar augmentar alguns quilos. 
     El problema per a poder realitzar tots els dinars i sopars i poder eixir a entrenar no esta en el menjar sinó en l'alcohol, si hem menjat molt la millor opció és realitzar un entrenament lent i llarg perquè tindrem molt de combustible emmagatzemat encara que ens haurem d'esperar que el nostre cos acabe de realitzar la digestió.
     Però si vam beure alcohol en quantitat superior a la normal és millor córrer 30 minuts a un ritme tranquil i beure molta aigua perquè l'alcohol deshidrata, així que molta aigua, abans, durant i després de córrer. 
     Finalment, com el que ens agrada és córrer, la millor forma que tenim els corredors de celebrar el Nadal és fer justament això córrer, i córrer per a commemorar-ho tots junts és el motiu de la celebració de l'entrenament del Polvoró.

     Ja se que en estos dies l'avituallament a base de mantegades i polvoróns així com d'altres productes nadalencs no són necessaris perquè tindrem els depòsits d'energia plens però la tradició mana en estes dates i encara que no cal ser cap expert per a saber que la mantegada és un aliment energètic. La farina, en este cas, seria el més lleuger, de fet, 100 grams de mantegades aporten entre 500 i 600 Kcal. I un només 185.
     Quant al seu valor nutritiu, cal destacar la presència de l'ametla, amb totes les seues propietats. Entre elles els seus greixos saludables, la vitamina E i substancioses dosis de calci. En tot cas, la mantegada no l'anem a prendre pel seu valor nutritiu. Si no perquè, com el torró, és un dolç tradicional sense el qual la taula nadalenca no estaria completa.
     A més, estos no són dies per a anar comptant calories sinó per a disfrutar del Nadal.

Recorda que has de conduir-te en la vida com en un banquet. Un plat ha arribat fins a tu? Estén la teua mà sense ambició, pren-lo amb modèstia. S'allunya? No el retingues.” Epicteto

1 comentari: