IN MEMORIAM

dimecres, 9 de desembre del 2015

Este Nadal el "Prisencolinensinainciusol”.

     Després de moltes entrades en què hem escrit sobre la carrera a peu i en les que hem donat consells o hem mostrat la nostra forma de veure i d'entendre els entrenaments, per a poder millorar, va sent hora de relaxar-nos un poc.

     Moltes vegades són tantes les dades i informacions que rebem de la carrera a peu que ens desborda, estem tan obsessionats amb ritmes, quilòmetres i carreres que podem arribar a tindre la carrera a peu com un treball més, que hem de realitzar cada dia.
     Es pot, tambe, eixir a córrer sense saber res del que estem fent, sense conéixer tots els quilòmetres que realitzarem i que ritme o si ens servirà per a millorar els nostres llindars o no, l'important moltes vegades és simplement córrer.
     I, al final ens pot resultar igual de beneficiós per al nostre estat de forma, és bo de tant en tant descansar no de córrer però si d'entrenar.
     És el que per ací s'anomena el "Prisencolinensinainciusol" de la carrera a peu, o siga córrer per córrer, sense que tinga cap significat, sense que tinga cap benefici per al nostre entrenament, ens agrada córrer per tant que millor que eixir a córrer.

     Hem arribat ja al temps del "Prisencolinensinainciusol", després de tants entrenaments programats per a la marató, després de tantes series per al 10k, després de preparar amb molta cura el Trofeu Dorsal 19, és ja hora de córrer per córrer.
     Nosaltres practiquem el "Prisencolinensinainciusol" quan hem corregut qualsevol de les 6 etapes del “II Open summer circuit training” de Dorsal 19, l'hem posat en practica quan correm la carrera de Nadal, quan quedem per a parlar i córrer, quan un dia acabem de treballar i encara que no este planificat ens posem a córrer, quan estem de vacacions i ens posem les sabatilles i correm allí on ens trobem, en fi quan correm perquè ens agrada córrer.
     Quan Adriano Celentano allà pel 1972 publica “I mali del secolo” i pren una posició obertament ecologista amb forta càrrega social, on cada cançó aborda un problema social, on les lletres de les seues cançons tenien alguna cosa a dir, i davant de la invasió de les cançons en angles que la majoria no entén, decidix posar una lletra i un titule a una cançó que no significa res, no diu res i així naix "Prisencolinensinainciusol".
     Quantes vegades no hem taral·larejat o ballat una cançó sense saber el que diu la lletra, si ens agrada la ballem i la taral·laregem sense preocupar-nos per res més, això és igual a córrer per córrer.

     En canvi, no practiquem el "Prisencolinensinainciusol" quan hem corregut les 24 X 1, o quan participem en alguna de les carreres de Marina, ni el dia del Trofeu de Dorsal 19, ni quan realitzem marca personal, menys inclús en el dia de la marató, ni quan realitzem el VAMEVAL, ni quan realitzem les sèries i els entrenaments que ens deuen ajudar a aconseguir els nostres objectius, ni quan estem pendents del crono o del GPS i per això és bo de tant en tant practicar el "Prisencolinensinainciusol" i eixir a córrer relaxats sense importar-nos res excepte córrer.
     Ja se que alguns no poden practicar el "Prisencolinensinainciusol” este Nadal perquè La Mitja de Santa Pola s'ho va a impedir però algun dia, després d'algun sopar o dinar, ho deurien provar.
     I, és que el "Prisencolinensinainciusol” sempre ha estat molt unit al Nadal, sobretot des que la marató de València es trasllada a novembre, ens acostem a un període privilegiat per als corredors ja que ens invita a recordar el passat, ens impulsa a viure el present i a preparar el futur.
     En les eixides que realitzarem per a córrer en el pròxim Nadal segur que parlarem de les maratons i les carreres que hem realitzat durant tot l'any, xarrarem de l'eixida del 10 de gener i la seua posterior dina i com no de la mitja de Santa Pola i del Circuit de la Marina, passarem un Nadal molt "Prisencolinensinainciusol”.

     Aprofitarem este temps per a pensar en què ens anem a trobar l'any que ve, quals seran els nostres objectius i com els aconseguirem. És important saber fer un alto en els entrenaments per a reflexionar sobre la nostra afició per la carrera a peu.

    Practiquem per tant este Nadal el "Prisencolinensinainciusol”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada