IN MEMORIAM

dissabte, 23 de gener del 2016

D'ací a dos mesos tornarem al VAMEVAL

     Ja hem conclòs el primer VAMEVAL de l'any, ara ja coneixem quals són els nostres ritmes d'entrenament per a les carreres que pensem preparar esta primavera i com no per a córrer i entrenar el Circuit de la Marina.

     Saludem abans a tots els corredors, saludem també a tots els que moguts pel seu interés a saber, es coneixen un poc millor com a corredors, el "coneix-te a tu mateix", que figurava en l'atri del temple d'Apol·lo a Delfos, continua estant, per tant, en plena vigència.
     Ara quan isquem a entrenar ja sabrem quals són els ritmes que millor s'adapten a les nostres característiques i podrem traure millor profit als nostres entrenaments. És molt difícil conéixer-nos prou per a saber calmadament quines són les nostres aptituds i quines les nostres carències. És difícil però sens dubte cal buscar algun camí que ens porte i que ens guie, és interessant anar pel nostre camí i no anar canviant constantment sense tindre una direcció a on anar.

     Sabem ara qual és el nostre ritme al 80% de la nostra VAM per a les sèries de 1000 metres si volem preparar un 10K, o del 90% i coneixem quals són els nostres ritmes per a les sèries de 400, i encara que els resultats poden no ser del tot exactes és millor que no tindre res.
     A partir d'ara quan vegem en els nostres plans d'entrenament; 3 x 1000 al 85% recuperant 3', només haurem de buscar en el nostre test VAMEVAL i saber qual serà el nostre ritme, és fàcil, encara que cal realitzar un xicotet esforç que ha de formar part de l'aspiració de qualsevol corredor per ser millor.
     Un altre avantatge que comporta el coneixement com cal de la nostra forma física és l'adequació entre les metes que ens proposem i les condicions de partida. Resulta una font comuna d'insatisfaccions plantejar-se objectius irreals, que estan completament al marge de les nostres possibilitats, ja que al posar la meta en quelcom que ens supera tindrem una sensació freqüent d'incompetència, que pot desembocar fàcilment en el tedi. En l'extrem contrari, quan les metes són massa senzilles, molt pròximes al nostre punt de partida, estem perdent fortalesa i afany de superació, ens estem raquitizant, si es permet usar eixa expressió. L'equilibri entre on volem arribar i on podem arribar és clau per al corredor, i per a això és important conéixer bé les nostres forces i les nostres limitacions.

     En esta tasca ens ajuda extraordinàriament el VAMEVAL, ara que sabem qual el nostre estat de forma no es tracta d'autoflagel·lar-se mentalment, atribuint-nos un estat de forma que pensàvem era millor, siga cert o no, ni per descomptat el contrari. El test consistix a reconéixer com ens trobem, quals poden ser els nostres objectius i començar a entrenar seguint el nostre propi camí.

     En fi, d'ací a dos mesos tornarem al VAMEVAL, per a saber si estem millorant o estem estancats però ja serà una altra història que haurem de viure.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada