IN MEMORIAM

dissabte, 25 de juny del 2016

El II Relleu 24 x 1 hora de Pego, una festa.

Al redactar esta entrada no pretenc elogiar, ni fer una arenga o un discurs per a enardir els ànims a favor del II Relleu 24 x 1 de Pego. Tampoc es tracta d'eixes sentides paraules, amb sabor a despedida que es pronuncien quan alguna cosa s'acaba. El meu elogi és d'un altre signe. Ni em propose fer el paper de líder que enfervorix a les masses, ni tampoc fer un resum d'una activitat de Dorsal 19, més o menys coneguda o més o menys valorada.
         
Potser el seu nom no els resulte a alguns conegut.
Els relleus 24 x 1 hora tenen ja molts anys de vida en el món de la carrera a peu i, per tant, d'aprenentatge, d'experiència, i de promoció de la carrera a peu. Però en el nostre entorn incara no.
En altres llocs les carreres de relleus han demostrat el seu èxit junt amb les carreres clàssiques i nosaltres ho comencem a veure en Dorsal 19. Ara bé, com mesurar l'èxit del II Relleu 24 x 1 hora de Pego? Un èxit de convocatòria, sens dubte.
 Van participar com a protagonistes dels distints reptes un total 95 persones que es van veure alguns d'ells acompanyats per 18 llebres que van ajudar a aconseguir els seus objectius, per tant 113 esportistes diferents repartits entre les 24 hores. Si contàrem als que després de córrer la seua part, van ajudar també com a llebres als altres el número es multiplicaria i augmentaria la sensació d'èxit com a grup de Dorsal 19.

Cal dir abans de continuar que tots els reptes es van complir; els dos equips de 24 x 1 hora corredors van superar els 300 quilòmetres, la marató per relleus realitzada per les nostres noves corredores es complet  i per davall de les 4 hores, la marató per relleus realitzada per les nostres caminadores va aconseguir baixar folgadament de les 7 hores i els nostres corredors més jóvens aconseguiren estar molt prop de l'hora i mitja en el seu mitja marató per relleus. Tot un triomf.
L'important en el nostre Relleu 21 x 1 hora de Pego no són els triomfs aconseguits sinó assentar les bases perquè la carrera a peu siga la principal activitat esportiva de molts dels pegolins. 

El II Relleu 24 x 1 hora de Pego pot assenyalar un camí que s'ha de seguir per a molts a què els interesse la carrera a peu, però caminar-lo és cosa de cada u. Dorsal 19 intenta posar tots els mitjans al seu abast per a divulgar la carrera a peu i ara li toca els aficionats aprofitar l'estela que hi ha deixat darrere de si el II Relleu 24 x 1 de Pego.
Si volem convéncer la gent que s'anime a córrer, no cal començar per parlar-los d'entrenaments ni sèries, ni ritmes: hem de compartir amb ells la nostra passió per la carrera a peu i el II Relleu de 24 x 1 és el nostre millor aparador.

Tal vegada sense voler ens hem convertit en els representants de la carrera a peu a Pego i això comporta algunes responsabilitats i moltes d'elles les vam exercir el passat cap de setmana.
Vam intentar mostrar el valor de la carrera a peu com una activitat física saludable i fàcilment practicable per a la majoria de persones, com es poden integrar dins d'un mateix repte o competició esportistes de molt diferent nivell i capacitat, vam ajudar a superar la desconfiança que es crea davant d'un esport que pot paréixer molt dur i sacrificat i vam començar el nostre camí amb els més jóvens.

No es pot dir que falten suggeriments però amb l'ajuda de tots els socis de Dorsal 19 i l'anàlisi d'estes dos edicions i després de veure com s'articulen estes i altres propostes de manera eficaç estem segurs que el Relleu 24 x 1 hora de Pego serà el nostre millor aparador.

D'ací a uns dies entrarem en els xicotets detalls, en els números de cada repte que transformats en quilòmetres i temps ens donaran també una visió que també esta dins de la carrera a peu, la competició.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada