IN MEMORIAM

dilluns, 15 d’agost del 2016

Petracos era el secret.

La 2a etapa del “III Open summer circuit training” de Dorsal 19 ja s'ha celebrat i per fi tenim imatges de corredors corrents per Murla, també per fi es desvela el misteri del circuit.

Pujar per la carretera de Castell de Castells fins a Petracos creuant Benigembla sempre ha sigut un dels circuits emblemàtics de Dorsal 19 i que per al V Gran Fons de Murla es tornara hi ha realitzar és una alegria per als que fea anys que no ens acostàvem a Petracos.
Dorsal 19 a arribat a Petracos alguna vegada des de la Vall d'Ebo però és des de Murla per on millor es corre i dic córrer perquè és veritat, qui volguera ritmes ràpids el V Gran Fons de Murla era la seua etapa.
Molts tal vegada no ho sàpien però el V Gran Fons de Murla arriba a l'anomenat santuari del Pla de Petracos, que constituïx un dels més destacats exemples en tota Europa d'Art Macroesquemàtic i està declarat com Bé d'Interés Cultural i Patrimoni de la Humanitat.

Com veieu el “III Open summer circuit training” de Dorsal 19 ha sabut mantindre unides la cultura i l'esport, activitats estes que no es deurien separar. I és que l'esport és cultura, però cal aclarir una idea, i és que sempre se li atribuïx a l'esport el poder de promoure valors, donant per fet que les persones que fan esport són més responsables, més educades,… Açò no és així, l'esport per si mateix no promou valors. Clar que pot fer-ho, però depén de com ho tractem, no val ensenyar a córrer a una persona o portar-la a participar en carreres perquè es convertisca en millor persona, cal treballar amb ell, i l'esport és un fantàstic vehicle per a aconseguir-ho, però sabent com usar-ho.

Des de Dorsal 19 intentem amb totes les nostres activitats acostar-nos al corredor perquè li agrade més la carrera a peu però sense oblidar tots els valors que han d'anar units a l'esport.
En fi segona etapa passada mentres el nostre Máximo continua cap de setmana darrere de cap de setmana viatjant i arreplegant trofeus, este cap de setmana els de Sant Agustí i el del Cross de l'Amanecer, així és el nostre Màxim, viatger i corredor.

Açò no para, el “III Open summer circuit training” de Dorsal 19 contínua i el diumenge que ve arriba ja la 3a etapa la  II “Tkeca” d'Oliva, així que a descansar un poc i el diumenge que ve, muntanya.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada