IN MEMORIAM

divendres, 2 de setembre del 2016

I Marjal de Gandia

No se si algú haurà fet l'experiment d'allunyar-se per a tindre un altre punt de vista de si mateix o si haurà pogut veure's com algú imparcial per a conéixer-se millor, no eu se, tal vegada siga un experiència que requerisca molt d'esforç i un estat d'anim en el que s'haja d'estar preparat per a les sorpreses. Tampoc se si algú haurà triat un exercici molt més senzill i haurà intentat esbrinar com es veu Dorsal 19 des de fora o com es percep el nostre “III Open summer circuit training”. Com fa el pintor de tant en tant per a observar com va quedant la seua obra.

En fi, nosaltres ara ens dedicarem a algo un poc més senzill i anirem mostrant com és la I Marjal de Gandia del “III Open summer circuit training, alguna cosa ja sabem però necessitem més. Ho diu molt bé Raquel Blasco en el logo del seu blog, https://raquelblascor.wordpress.com/ , “Ex notitia victòria- Saber per a véncer” i és veritat saber per a véncer per cert un blog que pense hauria de ser d'obligada lectura i seguiment per a tots aquells que els apassiona l'esport i com no la carrera a peu, i que no els moleste llegir.
“Ex notitia victòria-Saber per a véncer”, esta frase ha representat l'esperit de molts hòmens. Lema, que estaria bé aplicar a la nostra vida i també a este món de la carrera a peu, però no ens desviem del nostre tema i sabrem un poc més de la 5a etapa del “III Open summer circuit training”.  
Anem hi ha començar per exemple per la denominació: I Marjal de Gandia nom que perfectament podríem canviar per I Marjal de la Safor, ja que la Marjal de Gandia és una part de la Marjal de la Safor que es repartix entre els termes municipals de Tavernes de la Valldigna, Xeraco, Xeresa amb els seus respectives marjals.

També haguérem pogut utilitzar el nom de I Gran Fons del Grau perquè és per tot el Grau per on es desenrotlla tot el circuit, encara que clar amb els seus més de 7000 habitants és un dels uns barris marítims amb què compta Gandia, tampoc haguera estat malament encara que no haguera sigut molt original denominar-lo Gran Fons de la platja de Gandia per similitud amb el 10K, però bo ens hem decidit I Marjal de Gandia, encara que qualsevol de les denominacions anteriors ens haguera servit.
Però anem un poc al circuit, si hem vist i hem observat el circuit nos en adonarem que ens n'anem hi ha recórrer la platja Nord en la seua totalitat, anem hi ha creuar el port pesquer i el comercial, passarem junt l'església de Sant Nicolas i acabarem en la piscina municipal del Grau.
Tot açò en els últims 5 quilòmetres que són els quilòmetres podríem anomenar-los els més urbans de tot el “III Open summer circuit training”.

La platja Nord és eixa llarga recta de 3 quilòmetres amb què acaba el 10K de la platja de Gandia i que tan llargs se'ns han fet en competició però segura que esta vegada disfrutarem més, sobretot per ser de dia i poder admirar el mar. Per cert, única etapa tambe en què disfrutarem del nostre Mediterrani.
Passarem en esta part final per l'església de Sant Nicolas amb la seua estructura tan particular i que va ser una de les primeres estructures que van utilitzar el formigó com a part principal de la seua estructura, i per estos escenaris és per on transcorre la part final de la 5a etapa del “III Open summer circuit training”.

Només una xicoteta reflexió per a acabar, encara que podria utilitzar-la per a començar la pròxima entrada, tal vegada ho faça; hi ha uns principis bàsics dins de l'atletisme que hem d'intentar mantindre i que estos entrenaments ens permeten practicar i comprendre, a saber; el respecte, l'esportivitat i el reconeixement a l'esforç i a les capacitats dels nostres rivals.

L'esperit esportiu es va adquirint durant la pràctica, i la qüestió al final de la competició no és donar la mà o no a l'adversari, és per què fer-ho. Practiquem en la I Marjal de Gandia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada