IN MEMORIAM

dimarts, 20 de desembre del 2016

Al mal temps bona cara.

Diu el refrany que “al mal temps bona cara” i açò és el que hem fet en Dorsal 19 este cap de setmana, sobretot perquè Máximo arreplegava el dissabte el guardó com a guanyador del Circuit 10K Costa Blanca d'Alacant i nosaltres havíem de complir amb el “polvoró”.



En un cap de setmana on les persones normals hagueren disfrutat de la pluja darrere dels vidres i on el xocolate calent i la taula de braser haurien d'haver sigut l'habitat de la majoria, els corredors de Dorsal 19 van triar la pluja en la cara i els peus en els tolls així com l'esmorzar amb cervesa.
Hem complit com a corredors, arreplegant premis el dissabte a Alacant, corrent La Mitja d'Aspe i el “Polvoró” el diumenge i esmorzant després,  pel que hem ignorat tots els problemes que ens pot causar la pluja.
Quan passem uns dies en què plou ens solem realitzar la pregunta És bo córrer quan plou? És una pregunta fàcil de respondre si es tracta d'una pluja lleugera però es complica un poc més quan plou amb intensitat. Si ens fem esta pregunta generalment serem dels que no haurem eixit a córrer.



No és freqüent tampoc que en la Marina estiga tants dies continuats plovent pel que no estem acostumats i ens vegem obligats a prendre decisions complicades, ja que el normal és deixar passar els dos primers dies de pluja però el problema ens sorgix si li seguix un tercer i ací ja sentim la forta necessitat eixir a córrer ja que no estem disposats a estar tres dies seguits sense entrenar.
Quan se'ns presenta esta situació ja no raonem bé perquè comencem a pensar que estem perdent forma i que són massa dies de descans forçós, i quan deuríem tindre les idees més clares és quan sense pensar-ho ens llancem amb el nostre impermeable al carrer i a córrer.



Normalment els corredors veterans s'equivoquen menys quan ixen a córrer senzillament perquè solen usar millors materials per a córrer, i quan plou és fonamental. Per exemple no eixiran a córrer amb un ventisquero que només servix per al vent sinó que tindran algun impermeable de Goro Tex o material semblant que impedirà que ens els passe la pluja però que deixara eixir la seua transpiració, així com no deixaran que transcórrega més d'una hora de carrera i també procuraran portar un ritme més ràpid del que tenien previst, primer perquè els seus peus no estiguen massa temps mullats i segon per a no gelar-se.
I, és que es pot disfrutar de la carrera mentres plou però cal estar ben equipats i controlar molt bé el ritme de carrera i així podrem sentir la pluja sobre la nostra cara i podrem oldre a terra mullada.
Una altra cosa diferent és competir davall la pluja però això ja ho veurem en una altra ocasió encara que el diumenge a Aspe va ploure i molt durant la carrera però per sort van participar dos dorsaleros dels més experimentats que ja es van mullar en La Mitja d'Algemesí, així que ja saben perfectament el que han de fer, i l'únic inconvenient que se'ls presenta és la marca que sempre es ressent.



En fi, acabem hui donant una altra vegada l'enhorabona a Máximo pel seu triomf en circuit 10K Costa Blanca d'Alacant i amb l'esperança de tornar veure brillar el sol.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada