IN MEMORIAM

dimecres, 8 de febrer del 2017

Tot a punt per a la Marina

Podríem dir que amb la celebració de la Volta a Peu a Palmera i la Mitja Marató d'Oliva i el seu 10K, ha començat la temporada per a tots aquells que són uns grans aficionats a les Voltes a Peu, comença una part de la temporada on no cal que ens desplacem lluny de la nostra residència per a córrer, i ja quan comence la Circuit de la Marina Alta ens trobarem en la part més important per als que els agraden les carreres més curtes. 

Hem començat esta part de la temporada amb molts dels nostres corredors pujant al podi en Oliva, han pujat, Tania, Tino, Enrique i Bay. Com veieu no se'ns pot presentar millor el Circuit de la Marina.
És molt possible que ens trobem amb els mesos amb més intensitat atlètica en tota la nostra zona i on es concentraran la major quantitat de carreres que correrem la majoria de nosaltres en tot l'any.



Pel que cal tindre en compte que cal intentar mantindre una bona salut durant els pròxims mesos, a pesar que el nostre cos està dissenyat per a cuidar-se a si mateix i evitar activament l'aparició de lesions i malalties. Però una ajuda per la nostra part farà que funcione millor pero necessita que el cuidem un poc.
La veritat és que la majoria de lesions i malalties normals ocorren per tindre una mala nutrició i un descuit en la forma d'eixir a entrenar.
Si l'alimentació que tenim sol contindre nivells elevats de sucre o quantitats excessives de proteïnes de baixa qualitat i quantitats insuficients de greixos saludables, en combinació amb una falta d'un bon calfament i algunes estirades essencials cada vegada que eixim a córrer, és fàcil que tinguem algun problema per a completar el Circuit de la Volta a la Marina.



És fàcil que ens oblidem que la nostra alimentació, i estil de vida ha canviat, ja no recordem com era la vida dels nostres iaios, que coses menjaven o com les menjaven i la quantitat d'exercici que realitzaven sense adonar-se.
Podríem dir que, la resposta jau en el passat, és a dir, alimentar-nos amb aliments que siguen tan pròxims al seu estat natural, o tan purs, com siga possible és una necessitat fonamental per a tindre salut i previndre malalties.


Cross de Castelló
I com no, cal moure's, ja ho vam dir fa alguns dies, l'hàbit de romandre assentat durant la major part del dia és un conveni que no és bo per al nostre cos, la trista veritat, és que no es poden compensar les huit i deu hores d'immobilitat més les hores de son amb els 30 o 60 minuts d'entrenament, inclús si ho fem tots els dies.



Una altra cosa que hem de fer cada vegada amb més insistència és realitzar la major quantitat de coses a l'aire lliure, com féiem quan érem xiquets. Estos són hàbits d'estil de vida que tenen un poderós potencial per a fomentar la salut, els quals tenen un cost mínim o no costen res, per la qual cosa seria una favada no fer-los.
En realitat no faria falta que ens recordàrem de cuidar-nos un poc quan s'acosten les carreres o ens preparem per a una marató, sinó que hauria de ser un procés continu i un compromís per a viure saludablement. És pràcticament impossible fer tots els canvis necessaris d'una sola vegada. El truc és tindre un ampli enteniment del que significa "viure saludablement", i després efectuar els canvis necessaris u per u.




En fi, cuidem la nostra alimentació, cuidem els nostres hàbits de vida perquè siguen saludables, cuidem els nostres entrenaments i no realitzem excessos i el 21è CIRCUIT A PEU MARINA ALTA serà una festa.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada