IN MEMORIAM

dilluns, 16 d’octubre del 2017

Anem avançant.

Els entrenaments per a la Marató de València continuen, així com les carreres a què acudim durant el cap de setmana que per als maratonians ja han entrat a formar part de la preparació per a la marató. També a començat a funcionar l'Escola d'Atletisme, que ja ha competit a Beniarbeig. 


Comencem amb els trofeus obtinguts, en el Cross del Baix Montgó, Carmen guanya en la seua categoria i Linda queda en tercera posició en la seua. A Beniarbeig, Carmen guanya la categoria absoluta i els dorsaleros més jóvens ho han fet amb: Anna Savall.- 1° barrufet Femeni.
Anna Caravaca.- 1° Prebenjami Femeni.
Adai.- 2° Prebenjami Masculi.
Vicent.- 9° Prebenjami Masculi.
Ainhoa.- 1° Benjami Femeni.
Elena.- 7° Benjami Femeni.
Cristina Bañuls.- 1° Aleví Femeni.
Carlos González.- 1° Aleví Masculi.
Anna González.- 2° Infantil Femeni.


Com veieu ha començat bé esta temporada per als nostres jóvens. Amb la posada en marxa de l'Escola d'Atletisme que té com una de les seues intencions l'augment de l'afició a l'atletisme a Pego, i encara que moltes vegades n'hem parlat, no esta demes recordar que l'important no és ensenyar, l'important és aprendre.


Lo decisiu en l'ensenyança de l'atletisme en eixes edats és l'alumne, es tracta, no tant de millorar físicament, com d'intentar millorar als atletes també com a persones. Els triomfs, els trofeus o els campionats no basten per a aconseguir una bona escola d'atletisme, lo decisiu són els bons hàbits que els puguem ensenyar.
Ho intentem també amb els menys jóvens, que estan utilitzant les carreres del cap de setmana així com les eixides en grup per a entrenar la marató, però Què passa si realitzem tots eixos entrenaments més ràpids? De fet és un error que estic veient molt sovint, més que el fer-los més lentament.


Des de la lògica, a tots ens pot paréixer raonable en un primer moment pensar que si podem entrenar més ràpid és millor. I que poder aguantar eixe ritme més fort ens impulsarà a una major millora ja que ens estem exigint més. Però en este cas, més és menys.
Cal pensar que l'entrenament per a la marató es realitza durant molts mesos i que té un evolució progressiva, se suposa que l'esforç és continuat i han de dosificar-se les energies per a poder aguantar-los. Tots ja ho sabem, però moltes vegades se'ns oblida que perquè el nostre cos puga assimilar els entrenaments, cal anar donant-se'ls a poc a poc i deixant-li temps per a recuperar. Ho hem dit moltes vegades, és al recuperar quan l'organisme assimila el treball i es produïx el creixement i la millora muscular.


No servirà de res entrenar de manera continuada i intensa si no donem temps als músculs a recuperar-se, perquè no podran anar millorant i obtindrem el contrari, acabant sobreentrenats, notant una baixada del nostre rendiment al veure com a entrenaments que abans realitzàvem ben ara ens costen molt o no els podem realitzar.
Cada corredor i cada entrenament té un ritme i una sèrie de característiques previstes a fi de treballar un determinat aspecte. Després seran eixos distints factors que se n'han anat treballant en cada sessió els que es combinen per a junts aconseguir un bon resultat.
Si un entrenament està definit a un cert ritme, és perquè és a eixe ritme a què es va a poder traure el benefici que es busca. Podria ser que eixe mateix entrenament fet més ràpid produïra també el benefici perseguit però, cal tindre en compte que hi ha més entrenaments.


Cal tindre en compte que el fi d'una sessió d'entrenament és no causar una fatiga excessiva però sí que buscar sempre provocar un estímul nou en el cos i voler ficar més ritme en cada entrene és com demanar-li al cos que sempre s'estiga provant. És estar sempre exigint-li. I així no es recupera bé.
Ja se que a tots ens agrada demostrar-nos que estem en forma, però açò només ho podrem aguantar uns dies o algunes setmanes, després el nostre cos s'esgotara i ens obligara a abaixar els ritmes, i més que un avanç és un retrocés en el nostre entrenament.



Pot succeir que en realitat puguem entrenar a uns ritmes majors però llavors deuríem de revisar el nostre entrenament i realitzar uns nous test per a establir el nostre estat de forma. Mentrestant és millor respectar els entrenaments. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada