IN MEMORIAM

dimecres, 27 de juny del 2018

El IV Relleu 24x1 Hora de Pego, es llegenda


El IV Relleu 24x1 Hora de Pego ja espera la seua successió, ha complit perfectament amb la funció que tènia encomanada, divertir i entretindre a Dorsal 19 durant 24 hores ininterrompudes.



És hora doncs que agarre el relleu el V “Open summer circuit training” de Dorsal 19, l'èxit del IV Relleu 24x1 Hora de Pego és passat, i com va dir una vegada Sèneca; “Millor és previndre el que vindrà que disputar sobre el que ha passat”, així que recordem el passat cap de setmana com una experiència que ens ha de portar a disfrutar d'un estiu ple de carreres.
En el IV Relleu 24x1 Hora de Pego van participar una totalitat de 109 dorsaleros que es van repartir entre els dos equips de corredors, les caminadores i l'escola d'atletisme, tots van aportar eixa motivació extra que es necessita perquè una afició com la carrera a peu vaig continuar viva.


Reconéixer que el V “Open summer circuit training” de Dorsal 19 així com el nostre futur és sempre incert no implica encreuar-nos de braços. Les sensacions acumulades durant el cap de setmana passat tenen sentit quan les invertim a preparar un bon estiu, sabem que podem mantindre les nostres il·lusions perquè les diferents etapes ens asseguraran molts quilòmetres de camaraderia.
El IV Relleu 24x1 Hora de Pego ja se'n va anar, i el V “Open summer circuit training” de Dorsal 19 encara no existix; esta setmana és el moment en què podem començar a mirar dates, circuits, distàncies, llocs de trobada, de dutxes, d'esmorzars o de sopars. És hora, perquè ací, en Dorsal 19 hi ha terra per sembrar, hi ha estiu per a invertir i quilòmetres per recórrer.


Té sentit el IV Relleu 24 x 1 Hora de Pego? Servix per a quelcom? No servix per a res si em quede en la simple fet d'un cap de setmana divertit. Servix per al més important, que consistix a reforçar la il·lusió per la carrera a peu, si troben bones reflexions i després les porten a la pràctica.
En altres paraules, resulta va conéixer quelcom sense arribar després a decisions concretes, a una millora.
Per què? Perquè la carrera a peu, en el seu sentit més autèntic, no es limita a descriure els corredors que han recorregut més quilòmetres, ni els més ràpids i qual ha sigut l'equip que ha realitzat més distància o si s'ha superat algun limit, sinó que ens oferix indicacions per a després dur a terme altres activitats, per a córrer i divertir-nos del millor mode possible.


Pel mateix, la carrera a peu, suposa un propòsit clar de viure bé, d'aconseguir una forma de realització humana.
Ací sorgixen nombroses preguntes: hi ha una forma d'entendre la carrera a peu objectiva i vàlida per als corredors? No serà que cada un tria el seu propi estil segons idees i experiències?
Més en profunditat, hi ha quelcom comú a tots els corredors i corredores del planeta que permeta elaborar una idea universal de la carrera a peu?
Per a una gran part de corredors, sí que hi ha una idea de carrera a peu, i un camí per a disfrutar-la. Encara que després sorgixen divisions a l'hora d'indicar quina seria eixa “idea”. Per a alguns, seria la contemplació de la naturalesa des de la perspectiva de l'esforç físic. Per a altres, la competició ja siga en asfalt o en la pista d'atletisme. I també com a camí per a aconseguir un millor estat de salut.
Més enllà de les diferents postures, lo que resulta clar és que no podem eixir a córrer i disfrutar de la carrera a peu sense haver respost a dos preguntes fonamentals: quina és la meua forma d'entendre la carrera a peu? Com aconseguir-la?


Per això Dorsal 19 no pot quedar-se tot l'estiu recordant i enyorant, deixant-ho tot en la part teòrica, i cal començar amb el V “Open summer circuit training” de Dorsal 19.


Començarem a col·locar les dates per a les grans fons, per a les etapes en els parcs naturals, per a les eixides per les muntanyes, per a algun VAMEVAL, per a alguna nocturna, resumint per a córrer tot l'estiu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada