IN MEMORIAM

dilluns, 27 d’agost del 2018

Tornem a la Vall d’Alcala.


Venim d'un altre cap de setmana memorable, el Gran Fons dels Poblets no ens ha decebut i a complit amb totes les nostres expectatives; bon ambient, circuit pla, calor i un fi de festa per a no oblidar-ho en molt de temps. 


També hem estat presents en una activitat esportiva prou diferent a la carrera a peu, però els dorsaleros s'atrevixen amb el que siga, ara sabem nadar en aigües obertes i en concret ho hem fet en la III TRAVESSIA DE NATACIÓ LA PEDRA DEL SALVADOR, res es resistix a un dorsalero.


Però el V “Open summer circuit training” de Dorsal 19 contínua, tornem a les muntanyes.




Tornem a la Vall d’Alcala amb el XX Camí d'Al-Azraq que un any més ens porta a l'interior de les nostres muntanyes, si hem recorregut la muntanya d'Orba, la profunda vall del Serpis i ens hem acostat a Petracos ara ens toca pujar a lo més alt i profunt de la muntanya d'Al-Azraq.
Com ens diu la cançó de la Muntanya Solitària; “no fan falta juraments, estarem allí prompte”, i recorrerem qualsevol dels tres circuits que tenim per a triar, amb 7, 12 o 18 quilòmetres ens asseguren tindre una visió del que s'amaga a molt pocs quilòmetres de Pego. 


Els que vullguen caminar o no es troben amb la forma suficient poden triar el de 7 quilòmetres, els que compten amb un poc més de preparació poden atrevir-se amb el de 12 o continuar amb el de 18 sense que cap dels tres ens vaja a decebre.
Els més veterans notaren a faltar la forta baixada de la carretera de Tollos a Beniaya, així com el pas per esta ultima població que hem substituït pel pas dels Masos de Capaimona, hem acurtat en dos quilòmetres el circuit llarg però valia la pena conéixer esta part així com creuar un dels pocs boscos de carrasques que existixen a la Comunitat Valenciana, i si som observadors podrem observar alguns exemplars realment grans, que convertixen este bosc en un lloc LIC, o siga Lloc d'Importància Comunitària que s'integra en el Pla Natura 2000. 


Tots ja coneixem els avantatges de córrer per les pistes forestals d'Alcala, si ho pensem un poc l'exercici físic més antic que ha realitzat l'home ha sigut el de córrer en plena naturalesa. Les sendes i camins que anem a utilitzar no presenten més dificultat que les llargues pujades sense massa desnivell i només els quilòmetres ens poden causar problemes, els beneficis que podem obtindre són els clàssics en els circuits amb tobogans, l'augment de la força en les nostres cames i també la nostra tècnica de carrera que millora molt quan entrenem en pujada i en baixada.
Una altra facultat que anem hi ha millorar són els beneficis que aconseguim amb els canvis de ritme ja que les dificultats del terreny ens va fent que canviem de ritme constantment, com veieu molts avantatges físics que si les unim als beneficis que aconseguim anímicament al reunir-nos per a córrer tots junts i esmorzant en uns paratges i ambients que trenquen per complet tota la nostra rutina fa que este siga un dels millors i més complets entrenaments que puguem realitzar. 


Es donarà una única eixida per a tots els circuits a les 07:30 hores el diumenge 2 de setembre de 2018 des de la Vall d'Alcala, en els pròxims dies informarem dels llocs de reunió i esmorzar.
És interessant confirmar l'assistència per a reservar l'esmorzar i calcular els avituallaments, els sistema per a fer-ho seran els habituals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada