IN MEMORIAM

dimecres, 19 de setembre del 2018

Adeu al V “Open summer circuit training” de Dorsal 19


Diumenge passat vam donar per acabat amb la “Baixada i Pujada a la Marjal de Pego” el V “Open summer circuit training” de Dorsal 19. Han sigut huit etapes que hem disfrutat i aprofitat a parts iguals. Les hem disfrutat perquè hem acudit a córrer per llocs en què normalment no ho anem a fer i ho hem aprofitat perquè han sigut uns entrenaments que ens han servit per a començar a mirar la marató de València amb un poc de confiança.

Baixada i Pujada a la Marjal
Però com ve sent habitual els dorsaleros no s'estan quiets, es mouen per tots els llocs i en totes l'especialitats; vam estar el dissabte en Bellraguard, el diumenge en la Triatló d'Oliva i en el Trail Ekiden de Cortes de Pallas.
Va ser, no obstant això una danya que cap dorsalero acompanyara a Eliud Kipchoge en la marató de Berlín per a ajudar-lo a aconseguir la millor marca del món en marató, ens proposem no faltar en la pròxima ocasió.

Triatló d'Oliva
Ja no pot estranyar a ningú la gran diversitat d'especialitats que s'unixen en Dorsal 19; carrera a peu, la triatló, el trail i l'atletisme en pista que són un model d'unitat dins de Dorsal 19.
La idea d'unitat pot entendre's en diversos aspectes però el prioritari és l'acte de “córrer a peu”, es podria resumir a assumir totes les activitats esportives que utilitzen la carrera a peu com una part important de la seua competició. D'esta manera, per mitjà del pluralisme i la diversitat esportiva adquirim cada vegada més riquesa.

Ekiden Trail Cortes de Pallas
Hui en dia es reconeix que en l'esport popular la diversitat és un valor afegit que se suma a una millor qualitat de vida, per això resulta del tot gratificant poder trobar en un mateix club tal varietat de possibilitats.
Açò, comporta unes característiques especials en el funcionament de Dorsal 19, el club és fonamentalment u, però l'activitat esportiva no esta regulada completament, ni de bon tros, per una només especialitat. El dorsalero no esta lligat a cap disciplina esportiva, per tant, no ha d'haver-hi cap uniformitat en matèria d'organització d'activitats. La diversitat no s'oposa de cap mode a la unitat de Dorsal 19, sinó que, al contrari, augmenta el seu valor i contribuïx no poc al compliment de la missió de promoure i propagar la carrera a peu.

Baixada i Pujada a la Marjal
Per açò, hem d'actualitzar constantment els projectes i les activitats; esta és una de les característiques de Dorsal 19. Ha d'haver-hi unitat en el que és necessari, en les qüestions fonamentals, després es pot admirar una gran varietat de matisos en les formes de relacionar-se les diferents especialitats.
Organitzarem per primera vegada un trail, també per primera vegada anem a incloure'ns en la Federació Espanyola d'Atletisme i ens anem a preparar per a entrar en el món del triatló i tot amb una nova junta directiva que tindrà per davant el treball d'unir eixa pluralitat.

Triatló d'Oliva
Podrà ser possible? Crec que si, és necessari que el corredor puga veure en la diversitat d'especialitats no un problema sinó la solució per a millorar en la seua practica esportiva. 

Ekiden Trail de Cortes de Pallas
Açò no significa que sempre resulte fàcil aconseguir la unitat en la diversitat; però almenys; tenim la certesa que este desafiament es troba en el camí per a anar millorant com a club.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada