IN MEMORIAM

dijous, 7 de desembre del 2017

A per a la temporada 2018

              Un altre cap de setmana ple de carreres, esta vegada hem estat en la Quarta i Mitja Marató de Dénia, en la Volta a Peu a Beniflá, en La Mitja Marató d'Algemesí i en la Mitja d'Alcoy, destacant el trofeu com a equip més nombrós en la Quarta i Mitja Marató de Dénia. A totes estes carreres he d'afegir la d'ahir en el Raval de Gandia, i és que açò és un sense parar. 


                Dins d'aproximadament un mes, per a ser exactes el 13 de gener de 2018, ens reunirem per a sopar i recordar com va ser la temporada 2017 que se'ns està acabant, per això és temps d'anar preparant ja un pla per a la temporada 2018.
               Encara que tots els corredors tinguem una destinació clarament definit cap a on volem dirigir-nos, ja siga el Circuit a Peu de la Marina Alta, o establir una bona marca en un 10K, o en una Mitja, o en la Marató o en qualsevol altra prova, devem prèviament establir un pla per a poder aconseguir-ho.


               Si no preparem un pla de “vol” i només ens preocupem de disfrutar de la carrera a peu, a vegades sense voler ens allunyem de la destinació final que volíem aconseguir. És impossible aconseguir una meta real sense un pla prèviament establit.
               En el món de l'atletisme d'elit, per exemple, els grans corredors seguixen un pla establit per tot el seu grup d'entrenament, quan competirem?, quin tipus de competicions durem a terme?, quant entrenarem?, on concentrarem els nostres esforços?… I la majoria de les vegades si s'ixen del pla, difícilment s'aconseguixen les metes plantejades.       

   
               A nosaltres ens passa el mateix en la nostra vida quotidiana, sempre volem un pla, el pla del cap de setmana, el pla d'estudi, el pla de treball, el pla de negocis, el pla d'exercici, el pla de les vacacions, el pla familiar, el pla professional. Tractem de seguir-los i no ens sentim esclavitzats, al contrari, sabem que per a aconseguir l'èxit en el curt, mitjà i llarg termini hem de tindre i seguir el pla.
               En la nostra faceta com a corredors, també hem de tindre un pla. Encara que tots estem d'acord en què la gran meta és disfrutar de la carrera a peu, crec que podem establir una meta i fer-la més pròxima i fàcil d'aconseguir.


               ¿Qué tal si et plantege que la meta del teu pla de carrera per a la pròxima temporada siga passar-ho bé corrent?  És el mateix que estàs fent ara afegint la busca d'algun al·licient que mantinga dia a dia el teu interés. 
               Estem veient contínuament a corredors que porten corrent 20, 40 anys i més, acreixent la seua passió per la carrera cada dia, sí, són corredors que potser ja porten un pas cansat, perquè el temps desgasta els peus, però l'entusiasme es renova constantment, aconseguint eixe exquisit sabor d'un vi anyenc, un vi de qualitat immillorable, un vi d'esplèndida aroma.


               Estos corredors tenen, en primer lloc, quelcom en comú: han acudit a la carrera a peu en busca d'assossec, de descans per a relaxar-se del tràfec de la vida quotidiana. Són pacients i saben acceptar les seues limitacions i els seus errors; és com permetre que arribe al vi la llum adequada perquè els sucres es dissolguen al moment oportú i aporten el seu millor sabor. No es pot produir un bon vi mantenint una actitud ansiosa, nerviosa o d'irritació.


               Són corredors sensibles que els aporten igual que al vi la calidesa, dolçor i delicadesa. És necessari en este món de la carrera a peu evitar reaccionar impulsivament davant dels moments difícils i entendre els errors comesos.  
               Amb el pas dels anys han aprés a no ser orgullosos perquè no es jacten sobre el que aporten o han aportat als seus companys amb les seues experiències. Ja no busquen el seu interés personal, abans, troben satisfacció amb les carreres dels seus amics, eviten que el seu vi s'avinagre acceptant les moltes individualitats que existixen en els corredors.
               Plantejar-se la pròxima temporada intentar complir algunes d'eixes regles és el fonament perquè les metes i els objectius esportius comencen a albirar, sabent que es té una forta base des d'on començar.

               Val la pena valorar la manera en què estem practicant la carrera a peu i portant el procés del nostre vi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada