IN MEMORIAM

dimecres, 7 de febrer del 2018

Cap de setmana intens.

Venim d'un cap de setmana intens en l'esportiu, hem corregut en La Mitja i Quarta Marató d'Oliva, en el Cross de Xàtiva, en la Cursa i Marxa de Muntanya Ocaive de Pedreguer i en La Mitja Marató d'Almeria. 


Un altre cap de setmana on hem aconseguit que quatre dorsaleros pugen al podi; Máximo és va pujar dos vegades, una com a guanyador en la seua categoria i també com segon de la general absoluta en La Mitja Marató d'Oliva. Linda Blanco ho va fer també en La Mitja d'Oliva com a guanyadora de la seua categoria i Tino Navarro va aconseguir una tercera posició en la seua categoria, també en La Mitja d'Oliva. Carmen Sala guanyava també la seua categoria esta vegada en La Mitja Marató d'Almeria. 


Com podem comprovar cada vegada mes dorsaleros pugen a arreplegar els seus trofeus, tal vegada siga perquè cada vegada mes utilitzem el sentit comú a l'hora d'entendre la carrera a peu, i és que la capacitat d'entendre o jutjar de forma raonable el món de la carrera a peu ens dóna l'oportunitat de ser no només més eficaços sinó també estar més satisfets de córrer.
Però molts corredors no usen el sentit comú quan busquen una millora en els seues carreres, el normal seria quan ens sentim esgotats i cansats després d'un dur entrenament dir-nos “He de dormir 7 o 8 hores”, en canvi busquem trucs màgics que ens permeten adormir només 5 hores per nit i mantindre el nostre nivell d'entrenament.


Ens calfem el cap amb xicotets detalls que no ens van a servir de res, ens preocupem a buscar dietes, súper aliments, suplements màgics, sabatilles, i així successivament. És el mateix que si ens iniciàrem en la carrera a peu fent sèries ràpides en compte de començar pel que ens diu el sentit comú, que no és una altra cosa que córrer tranquils fins que anem agafant quelcom de forma.
En el mon de la carrera a peu s'esta donant mes importància a molts detalls o parts insignificants que al que és bàsic, com va dir una vegada un entrenador, “si busques una millora en el rendiment i no dorms de 7 a 9 hores per nit, tal vegada hauries de reconsiderar el teu punt de vista”.


Necessitem un canvi de mentalitat, un gir cap al mes important, una norma comuna en tot entrenament és construir una bona base sobre la qual començar a construir un bon pla d'entrenament, els xicotets detalls, els adorns no ens van a sostindre tota la càrrega de l'entrenament. Per exemple, si no tenim una dieta sana, llavors el suplement màgic és simplement tapar forats, no augmentara el rendiment. 


Quants de nosaltres comprem súper aliments i begudes de recuperació especialment preparades, i no obstant això, ens anem a menjar menjars amb molts sofregits, bevem alcohol i prenem tots els dolços que ens posen per davant, també som dels que utilitzem massatges, banyeres i elaborades rutines de gimnàs i estirada amb la idea de recuperar-nos prompte per a entrenar mes fort, però només trobem el temps per a entrenar 3 dies a la setmana.


Calç tornar al bàsic en este esport de la carrera a peu, tot rendiment que és puga trobar en tots eixos xicotets detalls que tant ens agrada buscar i utilitzar només ens van a representar com a màxim un benefici del 1%, que no representa molt, és a dir per als corredors populars no representa res, i eixe res és la temptació per a passar d'un mon de conceptes legítims que proporcionen xicotets guanys a conceptes mes perillosos que estan i ens portaren al fracàs.


Estic dient que no et preocupes per les coses xicotetes, ignora tots estos xicotets guanys potencials que podríem estar aconseguint? Per descomptat no.
Però, la gran majoria de nosaltres no estem en un estat de forma física on això importe. Si fóssem corredors amb una gran projecció, llavors, segur que seria necessari explorar eixos xicotets detalls, buscar eixe segon tan necessari per a aconseguir una marca mínima o un rècord. Però a pesar de tot només ens ajudarien si el nostre entrenament és prou gran i ben realitzat. Eixe és el secret dels millors corredors. Aprenen els conceptes bàsics, entrenament, mes entrenament i després, només llavors, posen la guinda del pastís.



Hi ha molt de màrqueting en este mon de la carrera a peu, el que hem de fer és córrer 7 dies a la setmana, dormir 8 hores cada nit i menjar real, el de tota la vida.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada