IN MEMORIAM

dilluns, 18 de juny del 2018

El IV Relleu 24 x 1 Hora de Pego, comença.


Després d'una intensa nit del dissabte en la VII Gala d'Esports del M. I. Ajuntament de Pego on l'Escola d'Atletisme de Dorsal 19 va rebre la distinció com l'escola esportiva amb més progressió i on els dorsaleros amb millor actuació en el Circuit de la Marina van rebre els seus merescuts reconeixements, ens toca començar a preparar-nos per a un altre cap de setmana intens. 


Ja estem davant del IV Relleu 24x1 de Pego, el divendres 22 de juny a les 21:00 hores començara esta competició en què enguany participaren dos equips de dorsaleros i l'Escola d'Atletisme i l'objectiu principal de les quals és el de donar a conéixer la carrera a peu i la de passar, amb eixe motiu, unes divertides 24 hores.
És una experiència nova per a molts de què enguany participaren, perquè és un tipus de competició a què no estem acostumats i davant de la que només els que han participat en les edicions anteriors tenen alguna experiència.


Perquè és una carrera d'un perfil distint? Hi ha unes característiques que són comuns a totes les carreres i unes rutines que apliquem quan anem a una carrera i seguir eixes rutines ens permetrà estar preparats en l'essencial per a poder participar sense problema i poder estar corrent durant una hora, donant-li voltes a la pista d'atletisme.
Quan anem a una carrera intentem tindre controlat el circuit pel qual correrem, este treball no serà necessari en este cas, la pista d'atletisme és un circuit que no presenta cap dificultat però la falta de costum de competir en pista podria representar un problema de mentalització. Estar durant una hora donant voltes en una pista d'atletisme, no trotant o fent sèries sinó competint, és una dificultat sobretot si som dels que no ens agrada que en una carrera es passe diverses vegades pel mateix lloc.


Un altre factor que ens va a ser estrany és la falta de costum per a córrer contra el rellotge, encara que siguem dos corredors, perquè després de les primeres voltes se sol convertir en una carrera en solitari. Per a pal·liar un poc este problema es tindrà la possibilitat de disposar d'una “llebre”, que cada corredor podrà aportar.
Una altra diferència que ens trobarem tots és el canvi radical que existix entre córrer per a aconseguir un menor temps i córrer per a aconseguir una major quantitat de metres, pot paréixer a simple vista el mateix però no ho és.
Existix també una altra característica que no se sol donar en altres carreres, és la possibilitat de poder observar durant tota una hora als nostres companys, fet que no succeïx en les altres competicions ja que només podem observar als que corren al nostre voltant, és per tant una excel·lent ocasió per a veure córrer als nostres companys. Això ens porta a què serem observats durant una hora, no hi ha lloc per a “la soledat del corredor de fons”.


Una altra de les característiques que posseïx este format de carrera és l'horari en què correrem, no hem triat a quina hora correrem, molt pocs de nosaltres hem corregut passada la mitja nit i menys encara ens hem atrevit a córrer als 15,00 hores en ple estiu, horaris que ens obligaran a preparar amb molta atenció la nostra carrera, sobretot si som dels que correrem a hores “estranyes”.
Encara que podríem dir que el IV Relleu 24 x 1 Hora de Pego és una activitat lúdica que es troba dins de la promoció de la carrera a peu que du a terme Dorsal 19, cal dir que reunix totes les característiques d'una competició esportiva i per tant ha de tindre unes regles perquè es puga desenrotllar amb un poc se serietat.
Què limites fixar i, sobretot, com fer-ho és, una de les preocupacions quan organitzem este tipus d'esdeveniments. Ens haurem passat?, fins on podem arribar?, estes, entre altres dubtes, són preguntes a què generalment ens costa contestar.
Fixar límits, posar normes i exercir l'autoritat en una competició oficial és una tasca molt més fàcil, amb menys complicacions. Norma no complida es convertix en sanció segura. Però la situació és diferent, O no?, les relacions interpersonals entre els participants són més obertes i pròximes. L'autoritat de l'organitzador que se sol recolzar en la imposició, ara en una competició de club és molt difícil posar-la en pràctica.

La secció de Muntanya.
Però, el IV Relleu 24 x 1 Hora de Pego necessita tindre unes normes i un reglament que siguen el marc dins del qual els corredors es puguen regir per a competir uns amb altres. Són normes clares, que no admeten moltes interpretacions i que ens donen seguretat i orde.
Per això, és necessari que coneguem les normes i així serem responsables de les conseqüències del seu incompliment.
-Dorsal 19 no es fa responsable dels possibles danys i/o lesions que es pogueren ocasionar els dorsalers al participar en la prova.
-És responsabilitat de cada dorsalero conéixer el seu estat de salut per a afrontar el seu relleu.
-El dorsal haurà d'anar ben visible en el pit, subjecte a la camiseta en quatre punts.
-El xip i el dorsal s'entregaran al corredor durant l'hora anterior a la seua participació així com els petos dels llebres, que hauran d'acompanyar al corredor des de l'eixida i no es podran incorporar una vegada començada l'hora.
-El dorsal i el xip només ho podrà utilitzar el titular o el reserva de l'equip si es comunica 30 minuts abans.

Platja de Bellreguard, Bay 2n.
-Cada corredor tindrà assignada una hora de començament i una hora per a acabar, si es retarda o es para abans se li comptara només la distància recorreguda durant eixe espai de temps.
-Cada corredor haurà de córrer durant una hora i acabar l'última volta, o siga, una vegada complida l'hora haurà de creuar la meta.
A l'última volta se le descomptara la distància què sobrepasse de l'hora basant-nos en la mitjana obtinguda en els últims 800 metres, i així sabrem la distància exacta.
-Cada equip s'encarregara de que cada corredor es trobe en el lloc d'eixida en l'hora indicada.
-Si tinguérem corredors de sobra s'assignaran com a reserves a cada equip, abans del començament de les 24 Hores.
-La participació d'un reserva es comunicara amb mitja hora d'antelació a la seua participació.
-Passat eixe temps no es podran realitzar canvis. 

Platja de Bellreguad

-Cada corredor comptara amb quatre botelles d'aigua que s'entregaran durant la carrera quan ho desitge.
-El corredor haurà d'usar una camiseta del club.
-Si algú vol un avituallament especial s'haurà d'entregar 15 minuts abans de començar i comunicar quan el vol rebre.
-Guanyara l'equip que els seus corredors recórreguen la major distància.
-S'entregara un premi al corredor que realitze la volta a la pista més ràpida i acabe l'hora.
-S'entregara un premi al corredor que recórrega la major distància en la seua hora.
-Cada corredor podrà disposar d'un corredor que utilitzara com a llebre i que li podrà acompanyar des de l'eixida. Dit corredor s'haurà d'acreditar i arreplegar el seu dorsal una hora abans.
-El corredor que participe com a llebre ho tindrà de fer des de l'eixida i ho haurà de fer corrent, no podent fer-ho per trams.
Este xicotet i simple reglament ens servirà per a poder controlar durant 24 hores tot el que succeïsca en les pistes d'atletisme.
A este reglament li farem els canvis que creguem oportuns fins al dia 22 al mig dia, sent ja definitiu una hora abans de començar el IV Relleu 24 X 1 hora de Pego.

Secció Marjal.
De moment, i després dels primers ajustos este és l'horari i corredors:
IV Relleu 24X1 Hora de Pego.

                   EQUIP A                      AQUIP B
21:00.-     Arbona                       Joan Pons.
22:00.-     Descals                       Ximo Puchol
23:00.-     Dolo i Gabriela        Xaro S i Pilar
00:00.-     David                          Jaume Dominguis.
01:00.-     Jake                             Simo.
02:00.-     Jimenez                      Nando Tatka.
03:00.-     Paco “magre”           Rosa Bolta.
04:00.-     Rafa                             Carmen Sala.
05:00.-     Augusto                     Carlos Siscar.
06:00.-     Canet                          Valderrama.
07:00.-     Esteban                      Vte. Arbona.
08:00.-     Paquito                      Cristian.
09:00.-     Jordi “marinero”     Calafat.
10:00.-     Jaume Sendra.         Fernando Pastor.
11:00.-     Linda                           Vicent Sala.
12:00.-     Luis                              Vicent Cuevas.
13:00.-     Joan Caselles            Granadino.
14:00.-     Tino                             Fede.
15:00.-     Ivan                             Eva.
16:00.-     Batiste Piera             Vicent Sendra.
17:00.-     Enrique                      Masso.
18:00.-     Mjose i Rous            Xaro i Mluz
19:00.-     Auro i Maria             Nuri i Neus
20:00.-     Raul                             Bay.
Es pot observar que en les hores; 23:00, 18:00 i 19:00 són dos dones per equip, pel que correran cada una d'elles 30 minuts.
Si algun corredor vol que en el seu dorsal figure un nom diferent del que figure en la llista haurà de comunicar-ho abans del dimecres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada