IN MEMORIAM

dissabte, 3 de juny del 2023

El VIII Relleu 12 X 1 Hora, algo més que una carrera.

     En l'atletisme popular les responsabilitats d'un corredor amb el seu club es pot dir que són molt còmodes, no se sol competir com a equip en quasi cap ocasió. No se sent la necessitat ni l'obligació de defensar ni aconseguir un lloc o una marca. I si alguna vegada succeeix, ho deixem en mans dels millors, els que estan en millor forma, els corredors “normals” no solem tindre la “obligació” ni esta “a les nostres mans” ser la imatge del club.

I resulta, que ara ens trobem amb el VIII Relleu 12 X 1 Hora, on el corredor “normal” representarà i serà la imatge de Dorsal 19 mentre duren aqueixes 12 hores, i aqueixa és una situació que costa encaixar.

Córrer durant una hora seguida no és un esforç massa gran per a la majoria de nosaltres però fer-lo en una pista d'atletisme és una altra història. Es passa de ser un corredor anònim dins d'un escamot de mil corredors a ser el protagonista absolut durant tota una hora.

La por escènica és una realitat per al qual no aquesta acostumat a ser constantment observat, la cara de sofriment la solem amagar molt bé en una carrera, però en una pista d'atletisme és bastant més complicat.

 Nosaltres estem acostumats a competir buscant una marca o un temps en una distància determinada però en aquesta ocasió és tot al contrari anem a la recerca d'una distància en un temps determinat.

Quan correm qualsevol carrera coneixem la distància i ens plantegem l'estratègia basant-nos en els quilòmetres, sabem fins que quilòmetre podem anar a un ritme ràpid, sabem a quants quilòmetres de meta podem canviar de ritme i entrenem per a recórrer aqueixa distància en el mínim temps.

 L'estratègia en una carrera d'una hora és diferent, no sabrem tots els quilòmetres que faltaran per a la meta sinó que coneixerem només els minuts. Córrer durant una hora és molt més temps del que la majoria de nosaltres ha corregut en qualsevol de les carreres del Circuit de la Marina i molt menys del que correm en una mitja marató, és un repte nou.

En fi, una danya, en aquesta ocasió, no poder guanyar-li un café a cap dorsaler, en una altra ocasió i circumstància.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada