IN MEMORIAM

dimecres, 29 de maig del 2013

Cap de setmana no tant tranquil

     Encara que ens imaginàvem un cap de setmana de relax la realitat ens ha demostrat que no estem fets per a la tranquil·litat. Així que hem participat en dos carreres, en la Nucia i la Font de la Figuera, i vam estar també en la Vall d'Alcala el diumenge per a realitzar un bon entrenament.


     Un cap de setmana que pareixia tranquil ha vist com a Dorsal 19 ha pujat en quatre ocasions a arreplegar un trofeu.
Dos vegades per a arreplegar el trofeu del primer lloc i dos per al del tercer lloc. El trofeu que més destacaria, seria el de Màximo en la Font de la Figuera perquè és en una carrera de muntanya on no estem molt acostumats a córrer i aconseguir un tercer lloc en la general és molt gratificant i ens alegra a tots moltíssim.
     Anem hi ha entrar en la ultima part de la Volta a la Marina i els que pensen córrer alguna marató en la tardor deurien tindre en compte que estan ja ficats en el que molts anomenen el període de construcció.


     La Volta a la Marina, amb tantes carreres seguides, ens ha obligat ha realitzar pocs entrenaments llargs perquè quasi sempre o ens estem recuperant de la carrera del dissabte o estem descansant per a la carrera del pròxim cap de setmana.
     Així que, quan acabem amb la Volta a la Marina devem posar-nos hi ha pensar que per a la marató necessitem unes setmanes per a acumular quilòmetres lents, per a preparar el que seran els fonaments de tot el nostre entrenament.
     Cal tindre en compte que aquells de nosaltres que ens coste estar corrent, sense parar, una hora i trenta minuts anem hi ha necessitar entre 8 i 10 setmanes per a aconseguir una bona base aeròbica amb què puguem afrontar l'entrenament de la marató.


     Hem d'aconseguir que el nostre cor siga capaç d'espentar més quantitat de sang així com augmentar la xarxa d'eixos molt xicotets vasos sanguinis dits capil·lars que són els encarregats de portar la sang a les fibres musculars, i també millorar la nostra eficiència metabòlica aconseguint que les nostres fibres musculars milloren la utilització dels greixos com a font d'energia i per així conservar els carbohidratos.
     I encara que molts corredors s'obliden d'esta part de l'entrenament de marató i passen directament a l'entrenament de les ultimes 10 o 12 setmanes, nosaltres deuríem ser capaços de construir una bona fase aeròbica abans de començar hi ha entrenar de mode especifique la marató.
     Curiosament esta part de l'entrenament és la més fàcil d'entrenar perquè es tracta de córrer a ritme lent, realitzar entrenaments llargs i lents ademes de algunes carreres a un ritme mitjà.


     Hi ha moltes formes de calcular eixos ritmes però per norma general podem utilitzar ja que estem corrent moltes carreres de 10 quilòmetres, el ritme de la nostra millor carrera en la Marina.
     Els llargs este estiu estaria bé que els realitzàrem entre 60 i 70 segons més lents, els entrenaments més curts entre els 50 i 60 segons més lents i les distàncies que realitzem de carrera a ritme mitjà hauria d'estar entre els 30 i 40 segons més lenta que el nostre millor ritme en les carreres de la Marina.
     Si els nostres entrenaments per a millorar la nostra resistència de base els realitzem a estos ritmes i pels molts circuits que tenim a Pego amb pujades i baixades seria pràcticament perfecte.
     Com veieu no és complicat entrenar este estiu, eixir a córrer tranquils i realitzar les estirades habituals i a disfrutar d'eixe estiu que pareix que no vol arribar.

LA NUCIA.

Sala Ferrer, Carmen.-          0.40.38.
TAMARIT SERESOLA, RAUL.- 0.43.55.
Sala Gonzalez, Vicent.-        0.45.59.
LLIDO LLORET, CRISTIAN.-  0.48.18.
Bolta Naya, Juan Bautista.-  0.53.34.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada