IN MEMORIAM

dimecres, 7 de juny del 2017

Cada un a complit

     Quan em veig assentat davant de l'ordinador per a contar el que succeïx el cap de setmana passat, em sent molt més emocionat, és a dir, molt més conscient dels meus deures cap als que consenten llegir açò.



     Estic ací com en família, com reunits al voltant d'una ximenera en una vesprada d'hivern, per a contar-nos les nostres històries, cada un a complit amb la seua carrera el cap de setmana i també jo he complit amb la meua. He anat arreplegant tota la informació que he trobat en el whatsapp i l'he anat anotant en una llibreta que ara tinc davant de mi.

Muxamel
     I mirant els apunts que he anat prenent veig que els dorsaleros no van desperdiciar el cap de setmana. Ara es tracta de no perdre tampoc estos pocs minuts llegint açò. L'aprovació o inclús l'aplaudiment a tots pel gran cap de setmana i pel gran Circuit de la Marina que ha realitzat Dorsal 19 és sovint una manera d'esquivar exigències molt més difícils, una espècie de salutació cortes a eixes idees que un recorda haver sentit en alguna ocasió.
     Parlant més clar, no em bastaria d'obtindre la vostra aprovació, voldria convéncer. Oh! Sens dubte, no pretenc convéncer ara, no faig miracles!, almenys no he intentat fer-los mai fins al present. Em bastaria, estaria molt bé, amb que traguéreu d'estes esbosses, un xicotet nombre d'idees, d'imatges a què unisc no prestem molta atenció.


     Mireu, tenim grans corredors; Máximo Folques guanya el 10K de Muxamel no sols en la seua categoria sinó també en la general. Cristina Bañuls guanya, encara que no va acudir a Benissa, el Circuit Marina Alta en la categoria aleví femenina. Carmen Sala guanya en la seua categoria en La Mitja d'Albacete i va aconseguir la marca mínima per als campionats d'Espanya de veterans en 800 metres el dissabte a València. Dorsal 19 va aconseguir un any més col·locar-se entre els top 10 del Circuit de la Marina al classificar-se en sexta posició. Javier Simo va aconseguir acabar una altra triatló en Cullera i la nostra secció de triatló contínua creixent.
     Tot l'anterior ha succeït en el passat cap de setmana, tot l'anterior pel que fa a premis i trofeus, tot l'anterior és quasi una anècdota si ho comparem amb tot el que succeïx qualsevol cap de setmana en Dorsal 19. Si miràrem les activitats que es programen durant la setmana i els caps de setmana nos en adonaríem que hi ha un poc més que ganes de córrer en Dorsal 19.


     El clima primaveral, per exemple, amb els seus perfums i la seua llum, invita ja als dorsaleros a començar amb els entrenaments diaris en el Blau del Carapatar, i ens ha de cridar l'atenció l'admiració i la relació entre tots els que allí van perquè sobrepassa l'esportiu perquè hi ha una actitud de gaudir. Si, acudixes algun dia voras que a part de córrer et naix un sentiment especial d'alegria i gratitud, i no sols per la carrera a peu.


     Són eixos entrenaments en grup els que fan atractiva esta forma de vida. En ells es mostren l'energia vital dels dorsaleros en la carrera a peu. En ells es viu l'entusiasme i la passió per la carrera a peu, però també la decisió de relacionar-se per damunt dels entrenaments personals del moment. Hi hi ha moltíssims dorsaleros així. Jo conec a alguns. Tenen un encant especial. Són una escola intensiva de comunicació, d'escolta i d'entusiasme. Recorden, preparen i renoven els seus projectes per a les carreres junts. Són exemple de fortalesa i compromís amb els seus companys. Són capaços de discernir junts, prenen decisions junts. Tenen problemes amb els entrenaments, però els enfronten amb constància. S'enfaden i discutixen. Es demanen perdó i es donen el perdó. Se troben molt a faltar quan algú està lesionat. I s'alegren quan torna a córrer. I fins a se'n van de festa junts.


     Eixe és l'ambient que per exemple podrem sentir en el III Relleu 24 X 1 hora de Pego un ambient que ja intuirem en la Gala d'Esports de l'Ajuntament de Pego este dissabte on també recordarem als nostres millors corredors i corredores en el Circuit a la Marina.

     En fi, que dos equips aconseguisquen superar els 300 quilòmetres, que l'equip de dones aconseguisca passar de 120 quilòmetres en les seues dotze hores i que tambe l'escola d'atletisme aconseguisca acabar la mitja marató per davall de l'hora i mitja són només l'excusa per a passar unes 24 hores tots junts al voltant de la carrera a peu i fer si pot ser un poc millor a Dorsal 19.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada