IN MEMORIAM

dijous, 19 de setembre del 2024

Mes difícil mes divertit

     Com moltes altres coses en esta vida tot va començar com un joc. El Trofeu Dorsal 19 és una competició entre els dorsalers que se celebra cada any en un lloc i per tant en una carrera diferent, la qual cosa solem denominar “carrera del club”, encara que a mi m'agrada remarcar això de “trofeu” per la part competitiva i per tant divertida que comporta. 

El que fa diferent el Trofeu Dorsal 19 a totes les altres competicions és que ho fem compensant les marques realitzades segons l'edat i uns coeficients que existixen segons la distància, edat i sexe, amb la finalitat que tots tinguem les mateixes possibilitats.

Moltes vegades davant una competició i el Trofeu Dorsal 19 ho és, ens trobem davant la disjuntiva de decidir-nos entre el divertit i lo dur o difícil.

Si ho pensem, ens adonarem que ens resulta igual de difícil com de fàcil pensar que l'XI Trofeu Dorsal 19 resulta tan dur i difícil de guanyar com ho és de divertit i al revés.

No és difícil arribar a eixa conclusió, ja que les dos afirmacions es recolzen en la mateixa base. Com que com a més dur i difícil de guanyar o de fer una bona classificació siga, en la mateixa proporció augmenta la quantitat de diversió que gaudirem.

Si és més divertit és perquè és més difícil aconseguir una bona classificació.

De totes les accepcions que podem trobar de la paraula “trofeu” qualsevol d'elles ens pot servir com a adjectiu per a descriure l'XI Trofeu Dorsal 19, per exemple la segona; “Despulla obtinguda en la guerra” , i cal tindre en compte que “despulla” és el botí obtingut pel vencedor, en este cas en una carrera que també es pot comparar com una guerra, una bona guerra que es dilucida lluitant amb lleialtat.

L'XI Trofeu Dorsal 19 es dilucidara per la mínima diferència, perquè els anys van passant i els coeficients van variant i cada any resulta més complicat fer una previsió.

Si ara mirem la primera accepció llegirem que es tracta d'un “monument, insígnia o senyal d'una victòria” , i és que els dorsalers per a aconseguir el Trofeu de Dorsal 19 han de córrer per a guanyar i han de córrer al nivell de les seues marques personals perquè només després, en el dinar, se sabrà si el seu esforç és recompensat, ja que no es tracta d'arribar primer a meta, es tracta d'haver fet millor carrera segons la seua edat i sexe.

Moltes vegades hem comparat la carrera a peu amb la nostra vida, i que hem de gaudir de cada competició com si fora l'última en la qual ens anem a posar-nos un dorsal en el pit, ja que un mai sap quan arribarà l'última carrera, així que quan comencem a pensar en XI Trofeu Dorsal 19 l'haurem de fer sabent que la satisfacció de participar no és només córrer i haver arribat a la meta, no és haver guanyat o haver aconseguit una bona classificació, sinó viure en tota la seua intensitat el camí que ens ha de portar a aconseguir la millor forma possible en eixe dia.

Un camí en el qual cadascun buscara la millor estratègia per a arribar el més alt possible en la classificació, uns triaran la distància que més li afavorisca per a aconseguir una bona classificació, uns altres confiaran en la seua velocitat i resistència, uns altres en la seua experiència i la seua edat, uns altres aprofitaran el seu estat de forma cami de la marató, perquè tots sabem que el triomf en una compensada sempre esta en eixos xicotets detalls que ens costen uns pocs segons que són els que inclinaran la balança cap als nostres rivals o cap a nosaltres.

El Trofeu Dorsal 19 és la nostra carrera, la nostra festa com a corredors, la Volta a peu i el Trial ho és com a organitzadors. Si bé podem pensar que la Gran Festa de la carrera a peu es troba el dia de la celebració de la Volta a peu i el Trail, també hem de pensar que ho és sobretot per als corredors d'altres clubs i d'altres municipis que són als quals principalment van dirigides les dos carreres, ells són els protagonistes d'una festa en la qual Dorsal 19 és l'organitzador.

En el Trofeu Dorsal 19, els dorsalers som els protagonistes principals, no importa la situació dins del club ni la forma física. L'important és participar demostrant el nostre carinyo per la carrera a peu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada