IN MEMORIAM

diumenge, 11 de novembre del 2012

A la fi l'última setmana


             En estos moments estem entrant en l'última setmana, s'acaba este llarg entrenament que ens a acompanyat durant estos mesos, i ara, és necessari que recordem alguns consells per a estar en millor disposició d'enfrontar-nos als 42195 metres i no frustrar en els últims dies tot l'esforç que hem realitzat.


Ens desplaçarem de colp a tres dies abans de la marató, el dijous, i començarem a preparar-nos, ja molt enjorn, amb el desdejuni en què ja augmentarem la ingesta de carbohidratos a saber (pasta, pa, creïlles, cereals, dolços què no porten crema, gelats, galletes, magdalenes, valencianes, plàtans, etc..), però sense exagerar, només una peça més de la que prenem tots els dies.
En l'entrenament del mateix dijous ja haurem de reduir la quantitat de quilòmetres així com el ritme al què els realitzem per a així començar a assimilar l'entrenament de les últimes setmanes.
Ens trobem a pocs dies de la marató ara córrer només té la funció de mantindre relaxats i solts els nostres músculs perquè de res ens servix ja intentar millorar la nostra forma física.


Ens traslladem ara a dos dies abans de la marató, el divendres, continuarem prestant atenció a la nostra alimentació menjant preferentment hidrats de carboni i procurarem no realitzar esforços innecessaris. Res ja de carregar molt de pes, procurar no estar massa temps de peu, ens cuidarem dels refredats i en definitiva procurar no fer-nos cap tipus de dany físic. A mi m'agrada no eixir a córrer este dia i eixir el dissabte al matí però als corredors molt nerviosos els funciona molt bé córrer el divendres al matí i el dissabte al mig dia perquè així descansen un dia i mig, i ixen a córrer els dos dies, això si, pocs quilòmetres i molt tranquils.
Arribem ja al dia més complicat, el dissabte, el deuríem dedicar al repòs, però desgraciadament per a la majoria de nosaltres serà una jornada molt moguda per tota la preparació que hem de realitzar per al diumenge. Si hem descansat el divendres és preferible començar el dia eixint a córrer un poc i així poder anar-nos, prompte ha arreplegar el dorsal i a veure i estudiar tota la zona d'eixida i meta, per a no tindre problemes el diumenge i ràpidament tornar-nos a casa a descansar.


L'entrenament del dissabte haurà de ser de no més de 20 minuts i procurar que siga abans de les 9 del matí per a així tindre 24 hores de descans.
Amb l'alimentació continuarem prenent abundants hidrats de carboni i reduint al mínim el consum de proteïnes (carn, ous, formatges grassos...) per a omplir al màxim els nostres depòsits de glucogen.
Com ens desplaçarem a València per a arreplegar el dorsal intentarem no estar massa temps de peu en la fira del corredor i arreplegant el dorsal, si comprovem que ens estem passant el millor serà buscar de tant en tant algun lloc on assentar-nos durant alguns minuts pa què les nostres cames descansen.
Recordar que el millor és arreplegar el dorsal el més enjorn possible per a poder comprovar tota la zona d'eixida, localitzar la millor zona per a aparcar, on estaran situats les lavabos, on els bars per al café, com esta organitzada l'eixida i saber on esta la nostra zona d'eixida segons el nostre dorsal i com accedir a ella, i després si el menjar de la pasta comprovem que val la pena, dinar, i ràpidament per a casa a descansar.


Però abans d'anar-nos-en a dormir haurem de preparar tota la roba amb què correrem, posarem el dorsal en la camiseta, a València no cal col·locar el xip en la sabatilla, perquè ja va inclòs en el dorsal, posar les sabatilles i els calcetins a punt així com les ulleres i la gorra, també buscarem una camiseta o dessuadora vella que usarem per a calfar i estar esperant l'eixida.
Tot ho ficarem en la bossa que ens emportarem, no faria falta repetir-ho, però ho repetiré, que no haurem d'estrenar res eixe dia.
Pensem un poc a quina hora hem quedat i el lloc, i posem el despertador calculant bé el temps, per a no anar amb presses. És interessant que ens telefonen o telefonar pel mòbil als nostres companys per a assegurar no quedar-se dormit.
I ara si, anem-nos a dormir que demà correm la MARATÓ.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada