IN MEMORIAM

dilluns, 13 d’abril del 2015

Se'ns ha acabat el descans.

     Se'ns ha acabat el descans, el descans actiu s'entén, que ens han brindat estos dies de Setmana Santa, Pasqua i la Festa de Sant Vicent, així que tornem a l'activitat.
     Es podria pensar que hem perdut un poc de forma però la veritat és que l'hem guanyat, estos descansos actius ens preparen per al que se'ns ve damunt, que no és una altra cosa que continuar amb el 19 Circuit a Peu Marina Alta.

      
     Ara comencem una altra vegada amb el dilema o de concentrar-nos en una carrera en concret i anar seguint un entrenament o intentar competir tots els caps de setmana. És un conflicte verament interessant, ja que hi ha corredors que preocupats per arribar cansats al dia de la carrera fan dos o tres dies de descans, i si li unim un dia de recuperació se'ns passara el 19 Circuit Marina Alta competint i recuperant-nos de les carreres sense pràcticament entrenar.
     Perquè cada u vaja prenent una decisió, pues en estes carreres hi ha molts més interessos dels d'aconseguir una marca, i com moltes vegades estan en contradicció amb una bona preparació atlètica és bo que recordem algunes coses. 
     Descansar dos o tres dies podríem considerar que són massa perquè perdrem un poc del nostre to muscular i encara que no perdrem molt del nostre “fons”, en estes carreres de 10 quilòmetres mantindre el to muscular és bo.
     Tots sabem que un múscul que no s'exercita durant algun temps perd el seu to, que no és una altra cosa que les seues fibres musculars no estan preparades per a exercitar-se al màxim, en canvi un múscul que esta en repòs però amb les seues fibres tensionaes, podríem dir a l'espera, esta en una situació òptima per a començar a exercitar-se.


     Anem amb un exemple, tot corredor que visite el gimnàs se n'haurà adonat que al treballar amb pes, els seus músculs es van marcant, es van unflant, ja que els exercicis de potència activen totes les fibres i se n'haurà adonat que a les poques hores i no diguem dies es van desunflant perquè estan perdent el seu to muscular.
     Hi ha moltes formes amb què arribar al dia de la carrera amb els músculs tonificats, al mi el que més m'agrada és realitzar el dimecres o el dimarts, depenent del dia de la carrera, per a la Marina i en concret d'ara en avant el millor dia és el dimarts, un entrenament del què solem anomenar de sèries, encara que no al límit, per tant al córrer ràpid obliguem als nostres músculs a mantindre's tonificats. 
     En el nostre cas els dimarts, podrem fer diverses coses depenent del entrenament que estigam realizant, com no hem de fer res de nou lo lògic seria que realitzàrem unes sèries semblants a les què fem normalment, però si estem acostumats a realitzar costeres és tal vegada este el millor entrenament, anem amb un exemple amb algunes costeres.


     Com és normal calfaríem i després realitzaríem 5 costeres d'uns 50 a 80 metres de longitud, mai al límit, recuperem baixant, i després de 2 minuts de carrera suau a mi m'agrada realitzar algunes repeticions de 300 metres encara que les de 200 també van bé i recuperar 100 metres.
     Este podria ser un entrenament per als que estan acostumats a les costeres, i ara un altre per als que els agrada acudir al gimnàs: dos són els exercicis més interessants per al dimarts abans de la carrera el dels bessons i el dels cuixes, amb dos sèries de 15 a 20 repeticions, en les maquines, amb un pes que ens permeta realitzar-los tranquil·lament i això si recuperant no més d'un minut, a continuació el millor és acabar la sessió d'entrenament amb 20 minuts de carrera amb algunes acceleracions.
     Si no tenim un gimnàs al què acudir podem fer este tipus d'exercici utilitzant el nostre propi pes com a resistència, per als bessons podríem realitzar les mateixes dos sèries de 15 a 20 repeticions però botant amb els peus junts, s'entén per a amunt, procurant doblegar lo mínim possible els genolls al baixar i evitar fer-los en asfalt o ciment, recuperar igual que en el gimnàs, i per les cuixes podríem utilitzar les famoses grades o escales i fer 20 repeticions amb cada cama, si els escalons són molt baixos pues dos escalons, acabar també amb la carrera.


     Com veieu estos són entrenaments per a la setmana de la carrera però com en el Circuit Marina Alta les carreres són tots els dissabtes no podem fer el mateix totes les setmanes així que és millor seleccionar només algunes carreres per a competir i les altres per a entrenar.
     Se m'oblidaven els altres dies de la setmana, el més pràctic és realitzar 45' de carrera lenta i si som dels que estem acostumats a córrer sis dels set dies de la setmana és bo el dia anterior realitzar 30 minuts de carrera lenta amb 5 acceleracions de 100 metres per a acabar.
     Bo, ja tenim una opció més per a la setmana en què vullguem competir.
     Encara que hem tingut unes setmanes sense el Circuit a la Marina no per això hem estat sense carreres, ni competicions, dos carreres Solidàries, una marxa de muntanya  i una marató han sigut les encarregades de substituir al nostre circuit.
     En la solidària de Dénia molt bona carrera de Màxim, que pel que es veu corre molt bé a Dénia, i esta vegada a aconseguit un altre primer lloc en la seua categoria.
     En la caminada de Forna una bona participació dels nostres corredors o caminadors amb Arbona i Picayna en la de 36 quilòmetres i Aurora, Cristina i Ferran Mas en la de 18 quilòmetres, per cert enguany afegirem una altra etapa de muntanya que s'unirà a la de La Reprimala – Lorcha i a la de la Vall d'Alcala en el nostre “II Open summer circuit training” de Dorsal 19, que ens esta preparant Patxi i de la que de moment només es coneixen xicotets detalls però molt interessants.

Bay a Milá.
     Bay ens ha tornat a brindar una altra marató esta vegada en Milà i ja són tres en el que portem d'any i tot pareix indicar que anem camí d'un altre rècord en numero de maratons en un any per part de Bay.
     Esta setmana El Verger, el 19 Circuit Marina Alta ha tornat per a quedar-se fins a final de maig així que tranquils que encara queden moltes carreres.   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada