IN MEMORIAM

dilluns, 20 d’abril del 2015

El Verger, SENSE PRESA.

     En este món de la carrera a peu i com no, en esta societat, fem la sensació d'anar sempre amb presses. Ens falta temps! Tenim moltes coses que fer i mil coses a què atendre, sempre estem mirant l'hora i quasi arribem tard a tots els llocs.

     Ho deia el poeta Juan Ramón Jiménez: "No córregues, ves lentament, que a on has d'arribar és a tu mateix!”
     Hui el whatsapp i el correu electrònic fan que tot siga molt més ràpid. Enviem un correu per Internet i en breus segons podem tindre respostes que ens arriben de l'altra part del món. Som hui, fills de la immediatesa, naveguem per Internet, cuinem en microones, consumim sopes instantànies...
     El problema sorgix quan sovint pretenem aplicar eixe mateix ritme i velocitat als nostres entrenaments, a les nostres competicions, a les relacions socials i comunitàries. Busquem la marca i l'èxit de seguida; ens costa esperar i considerem que perdem el temps quan esperem uns resultats que necessiten el seu temps que requerixen el seu ritme, ens impacienta la lentitud del nostre entrenament per a aconseguir un bon estat de forma, ens cansa haver de deixar passar setmanes sense competir.
     No es dóna en nosaltres la humil paciència d'anar assimilant a poc a poc l'entrenament.
     Som impacients. I no obstant això, un pollet continua tardant 21 dies per a trencar la corfa de l'ou que l'agarra però que el defén; les estacions són les mateixes, els fulls del calendari cauen cada mes com sempre i els dies duren, com fa segles, 24 hores, encara que ens agradaria que, unes vegades, anaren més de pressa i altres, més lentament.

     La carrera a peu demana calma, ens n'anem a córrer al El Verger i ens oblidem, o no ens adonem del missatge que rebem només mirant al club que organitza la carrera, SENSE PRESA.
     SENSE PRESA, tota una forma d'entendre la carrera peu i que com totes les coses importants ens demanen assaborir-les i disfrutar-les. En el El Verger saben molt d'això, de cuidar els milers de detalls que requerixen paciència i serenitat, SENSE PRESA, al seu propi ritme sense acceleracions, un club de corredors ben orientat, a vegades tranquils en el seu creixement i en el seu desenrotllament però amb una meta clara que aconseguir, córrer.
     SENSE PRESA, un club que no té excessiva pressa, que escolta, que atén, que no deixa les coses a mitges i que ens ha oferit una excel·lent carrera i no sols pel circuit sinó per eixos detalls què els corredors nos en adonem; circuit ben tancat, bona zona de meta, indicacions per a la zona de pàrquing, circuit sense cotxes…
     Organitzar una carrera requerix calma i tranquil·litat, SENSE PRESA, perquè les presses engendren descuit, mal ús de les coses per apressament, ansietat i irritació fàcil davant del mínim problema i al Verger per a nosaltres tot ha estat en el seu lloc, perfecte i tranquil.

     I Dorsal 19 davant de tot el que ens havien preparat pareixia que no teníem una altra opció que traure les nostres millors gales i realitzar vàries marques personals, diverses millors marques de la temporada així com molt bones classificacions, Dorsal 19 ha deixat la tranquil·litat i la serenitat a SENSE PRESA i hem xafat fort l'accelerador i encara que sabem que en este món de la carrera a peu obrar amb tranquil·litat i serenitat dóna millors resultats pareix que no estem massa convençuts i estem massa nerviosos, cal ser pacient.
    Però clar tot l'anterior esta molt bé però si volem triomfs no podem estar massa tranquils hem de córrer, i així ho han fet especialment les nostres dones perquè han sigut elles les que han aconseguit els millors llocs, Carmen 1a en la seua categoria, Marina 5a i amb el lloc 11é hi ha estat Enrique.
     Un cap de setmana on la dona ha sigut la protagonista i no sols en Dorsal 19 si no per la quantitat de carreres de la Dona que s'han realitzat i on també hem estat representats, Sandra en Gandia, carreres que deuen servir perquè la dona continue integrant-se en la carrera a peu.

     I no vull acabar sense anomenar, com no, a Cristina Bañuls Pastor que queda 2a en la seua categoria i que va camí d'aconseguir un lloc en el podi del Circuit a la Marina en la categoria de benjamí femení.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada