IN MEMORIAM

dilluns, 9 d’abril del 2018

Una setmana més.


Anem ara a fer una ullada a com ens n'ha anat este cap de setmana als dorsaleros, on hem tingut de tot, una carrera del Circuit de la Marina Alta en Benitaxell, una Mitja Marató a Elx, una carrera de Cross Trail en la Nucia i com no, una marató a Rotterdam. 


Com veieu, un altre cap de setmana carregat de carreres, comencem per Benitaxell, on ens trobem amb la tercera posició d'Anna González i Anna Savall en les seues categories i amb la segona posició de Cristina Bañuls, una vegada mes els nostres jóvens corredores ens tornen a pujar al podi.
Passem al Cross Trail de la Nucia, on el diumenge Máximo Folques va aconseguir amb la seua desena posició de la general col·locar-se en la tercera posició de la general absoluta i primer Veterà B del Circuit de Cross Costa Blanca, que li col·loca en una bona situació per a afrontar les pròximes carreres. 


Gran mitja marató la d'Elx, com tots els anys, i van 46 edicions, hem de destacar la gran carrera de Carmen que aconseguia guanyar en la seua categoria i les bones marques que van aconseguir tant Vicent, com Tino, Fede i Nando, que les cal situar dins de l'entrenament per a la marató d'Estocolm, així com la marca de Bay en Rotterdam.
En la marató de Rotterdam, com no podia ser d'una altra manera, va ser Carlos Siscar Bay qui ens representa amb una actuació que cal veure com un pas més per a eixa marató d'Estocolm que reunirà a sis dels millors huit corredors de marató de Dorsal 19, una marató que fa la numero 65 de les corregudes per Bay, quasi tota una vida damunt d'unes sabatilles. 


Com podeu observar ens estem acostant a una fase dels nostres entrenaments en què el cansament i els dolors musculars ens van a acompanyar, seran uns companys d'entrenaments amb què vamos a haver de portar-nos bé. És per tant un bon moment perquè recordem algunes coses.
Des de sempre hem pensat que la inflamació dels nostres músculs per causes de l'entrenament era un procés patològic que havia de ser reduït amb els mitjans terapèutics disponibles, este pensament ha fet que usem tècniques i fàrmacs anti-infl amatoris i que siga una practica habitual, estesa i indiscriminada entre els corredors.


Però, els coneixements que es van estudiant sobre la biologia i fisiologia de la reparació dels teixits demostren cada vegada amb més freqüència que el procés inflamatori posa en marxa uns mecanismes intrínsecs de reparació i regeneració dels teixits danyats de forma traumàtica, circumstància freqüent en molts de nosaltres quan entrenem amb una certa intensitat.
Així que ens trobem que s'esta definint a la inflamació com el conjunt de fenòmens bioquímics i cel·lulars que posen en marxa els mecanismes per a la restauració del teixit lesionat, per la qual cosa és interessant que li prestem atenció a estos estudis i revisem els nostres coneixements sobre la reparació i regeneració dels tres teixits principals del nostre aparell locomotor (os, múscul i tendó), així com saber les fases d'inflamació, de degeneració i revascularització. 


L'evolució d'un teixit danyat cap a la fibrosi o la regeneració completa dependrà de què fet bioquímic o cel·lular predomine en el focus de la lesió durant la fase inflamatòria, per este fet hauríem de començar parlar de la regulació de la inflamació i abandonar l'antiinflamació.
Però això ho anirem fent en els pròxims dies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada