IN MEMORIAM

dimecres, 4 d’abril del 2018

“Córrer com a activitat motor de la vida”


En el quefer diari d'un corredor no hauria d'existir només l'entrenament, el corredor hauria de mantindre's informat de la major quantitat de coneixements sobre la carrera a peu, ja se que hui en dia hi ha tanta informació que seria impossible tindre-la tota en el nostre cap perquè desafortunadament no la podem tindre tota en la memòria.


Encara que hi ha una opció que és molt interessant; és la contínua formació. Per a no ser un corredor indiferent en este món de la carrera a peu és necessària la formació. Els corredors som fills del nostre temps i hem d'estar en ell amb consciència del que som per a disfrutar cada vegada més de la carrera a peu. No és convenient prendre una actitud indiferent, apàtica. Per això estem veient que comença a existir una tendència a anar adquirint una bona formació, una tendència que és cada dia més comú i corrent.
Veient esta necessitat, enguany Dorsal 19 comença una sèrie de conferències sobre la carrera a peu, i ho anem a fer amb una ponència el tema de la qual serà; “Córrer com a activitat motor de la vida”, un tema que sera desenrotllat per Raquel Landin i del que anirem donant informació en les pròximes setmanes.


La majoria dels dorsaleros ja saben quanta és la importància de la carrera a peu en les seues vides, ho saben i viuen donant-li gran importància a esta realitat. Per això és tan important mantindre viva eixa sensació, i per a mantindre que millor Raquel Landin perquè ens la recorde.
Però saber per saber? No, la clau està en saber, saber. Al mig de tanta informació ens ofeguem, és necessari aprendre a saber. Milers de dades giren al voltant de nosaltres: xifres, estadístiques, esquemes, resultats, aspectes comprensibles, etc. Tot açò és cridaner i seria molt interessant tindre-ho davall el nostre domini, però a vegades estem exposats a ser un objecte manipulable per una informació externa i potser errònia. D'ací la importància d'acudir a conferències en què la informació que es d'estarà contrastada per persones com nosaltres, corredors.


Cada corredor que vullga progressar, que vullga continuar disfrutant d'este esport, hauria de tindre el seu propi “tallafocs” per a no deixar que no li arribe informació sobre la carrera a peu que no li siga d'utilitat. El desitjable és que sigues tu mateix qui t'has de formar, eres tu qui et construïxes a poc a poc utilitzant aquells materials que més et servisquen. Tu com a corredor has de beure de les fonts que et donen més confiança per això has de conéixer-les, per això acudir el 4 de maig a la Casa de la Cultura a les 20:30 hores és un bon començament per a conéixer en que món ens hem ficat o ens anem a ficar.
Ens fan falta corredors preparats perquè ens ensenyen, no corredors que saben molt, sinó corredors que han sabut aprendre. No corredors que només estudien per al seu propi profit, sinó corredors que són conscients que al seu costat hi ha altres corredors que li demanen una mà d'ajuda. No és simple filantropia, és llei natural, és la forma de viure junt amb altres persones que tenen la nostra mateixa afició.
Açò pareix una invitació com moltes altres: ho és i està de la teua part acceptar-la, està de la teua part ser un corredor a què puguem donar les gràcies, a què se li pot agrair el saber més sobre la carrera a peu. Perquè la teua formació depén de tu, però recorda que no sols és per a tu. Potser no tindràs la necessitat d'ensenyar a algú que s'anime a córrer?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada