Ja
estem acabant la Setmana Santa i és hora de recordar l'intens cap de
setmana passat, amb Campionat del Món de Mitja Marató, amb rècord
del món inclòs a què cal afegir la que és de moment la pitjor
marca de Dorsal 19 en esta temporada, també vam participar en una
doble faceta en la carrera de muntanya que es desenrotllament en
Beniali i en la Volta a Peu a Tavernes de la Valldigna.
Encara
que també són interessants les millores de la segona i tercera
millor marca, que estan en poder de Bay amb 01:24:06 i de Raul
Tamarit amb 01:24:15, com podem observar les marques en general tenen
un bon nivell.
Cal
ressaltar també la gran actuació dels dorsaleros en la carrera i
caminada de l'Arrapapedres on apuntales vam participar en el muntatge
de l'avituallament del Mirador del Xat i com no la victòria en la
carrera absoluta de Carmen Sala en la Volta a Peu de Tavernes de la
Valldigna que es dispute el dissabte coincidint en el Campionat del
Món de Mitja Marató.
Tornant
un poc al que déiem la setmana passada sobre la deshidratació i que
hem pogut ja patir en estos entrenaments d'esta Setmana Santa, on hem
tingut ja moments de molta calor i on hem suat abundantment notant
una baixada de rendiment.
Ja
sabem tots que, encara que hi ha característiques individuals que
establixen diferències molt marcades entre els esportistes (factors
ambientals, aclimatació prèvia, estat d'entrenament, pes corporal,
ingesta de fàrmacs, etc.), podem dir que el primer consell que ha
d'establir-se en relació amb la realització d'un exercici físic,
més o menys intens, és la necessitat de reposar els líquids
perduts, això encara que este clar no hem d'oblidar-ho.
Un
de les formes de veure la nostra deshidratació és en el descens de
pes produït per l'evaporació de la suor. Una manera senzilla de
saber la quantitat d'aigua perduda després d'un entrenament és
pesar-se abans i després de córrer, ja que en esforços inferiors a
3 hores la pèrdua d'aigua per la respiració és poc significativa,
comparada amb la que es produïx a través de la suor. Si ens pesem
en les mateixes condicions durant uns quants dies a l'alçar-se, per
exemple), les variacions poden reflectir el nostre estat d'hidratació
previ a l'esforç i, al comparar el pes abans i després de
l'activitat física, es determina el grau de deshidratació provocat
per la carrera.
Una
altra cosa que ens pot servir és observar la densitat de l'orina
(examinada per mitjà dels canvis de coloració) pot ser un
complement de l'observació anterior.
Com
veieu no és complicat esbrinar si estem prou hidratats, a beure
aigua que ja comença la calor.
Per
cert, ja quasi se m'oblidava, ahir Divendres Sant, Màximo Folqués
se'ns va anar a córrer el 10K Vila del Campello, quedant tercer en
el seu categoria, un excel·lent resultat per a esta Setmana Santa.
Mitja
Marató (Millor Marques 2018)
1.-
01:20:27. - Máximo Folques. Santa Pola. (21/01/2018).
01:21:16.-
Máximo Folques. Valencia. (24/03/2018).
2.-
01:24:06.- Carlos Siscar. Valencia. (24/03/2018).
01:26:50.
- Carlos Siscar. Santa Pola. (21/01/2018).
3.-
01:24:15.- Raul Tamarit Seresola. Valencia. (24/03/2018.
4.-
01:29:35. - Nando Sendra Folqués. Benidorm (04/03/2018).
01:30:31:
.- Nando Sendra Folques. Valencia (24/03/2018).
5.-
01:29:58.- Carmen Sala. Xativa. (25/02/2018).
01:31:10.-
Carmen Sala. Santa Pola. (21/01/2018).
01:31:21
- Carmen Sala. Almería. (04/02/2018).
01:32:56
- Carmen Sala. Ribarroja. (04/03/2018).
6.-
01:30:31. Fede Server. Valencia. (24/03/2018).
01:31:25.-
Fede Server. Xativa. (25/02/2018).
7.-
01:30:32.- Tino Navarro. Xativa. (25/02/2018).
01:30:33.
Tino Navarro. Valencia. (24/02/2018)
01:34:22.-
Tino Navarro. Benidorm. (04/03/2018).
8.-
01: 41: 57.- Tony Woodall. Valencia. (24/03/2018).
9.-
01:42:23.- Vicent Sala. Almería. (04/02/2018).
01:43:11.-
Vicent Sala. Xativa. (25/02/2018).
01:45:57.
- Vicent Sala. Santa Pola. (21/01/2018).
01:46:20.
- Vicent Sala. Ribarroja. (04/03/2018).
10.-
01:42:58.- Vicent Arbona. (24/03/2018).
Pitjor
Marca: 01:55:29.- Jose Rodriguez. Valencia (24/03/2018)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada