IN MEMORIAM

dimecres, 15 de juny del 2011

Al-azraq ens espera.

          El diumenge passat vam recórrer els 15 Km. de la Volta a Alcala, encara que en realitat només són diferents els primers 4 quilòmetres ja que la resta coincidixen amb els de la volta gran.

Vaig hi hi ha explicar-ho un poc, l'eixida és des del càmping d'Alcala i de seguida ens separem per a coincidir després en el quilòmetre 3,8 que ve a ser el 8,8 de la volta gran, de manera que el control d'avituallament del quilòmetre deu coincidix amb el 5 del circuit curt que esta situat en la Font del Pauet, terme de Tollos.

Pot paréixer complicat però si tot va bé, el normal seria que durant els tres últims quilòmetres, després de creuar Beniaya, els dos grups estigueren junts, cal tindre en compte que perquè açò siga possible el grup dels 15 quilòmetres correrà a un ritme d'un minut més lent que l'altre grup i recuperara un poc més en els avituallaments.

Així que no cal tindre por de quedar-se arrere, el ritme calculat per als 15 quilòmetres serà de 6 minuts i 30 segons de mitjana per quilòmetre, un ritme que ens pot permetre pujar tranquils. Com veieu res impossible encara que cal ser valent i decidir-se.
La carrera en pujada com tots ja sabem presenta unes diferències substancials, per exemple el peu troba el sòl abans que quan correm en el pla el que ens obliga hi ha tindre els músculs més temps encollits que relaxats i estirats pel que se solen cansar abans i si afegim que hem d'alçar el nostre pes més alt és clar que necessitarem més força, així que ens esgotarem més.

Per això cal ser prudents.
No ens precipitem a l'hora de triar el grup, reflexionem sense presses i sense aclaparaments, observem els que estan en cada grup i unix-te a què es trobe més prop de les teues possibilitats.
Controlem per tant nostre estat d'ànim abans d'eixir i no ens deixem portar per l'entusiasme del moment.

Cal tindre en compte que la Vall d'Alcala és “la Vall d'Al-azraq” el personatge musulmà més destacat del segle XIII valencià i va ser ací on tènia  la seua residència principal i que passarem pel lloc on es firma la pau amb Alfonso d'Aragó, passarem també 


per vàries restes de poblats moriscos així com per la “nevera de Baix” un dels pous de neu millor conservats de la Comunitat Valenciana sense oblidar que podrem tastar en l'esmorzar alguns dels plats típics com els “Minxos” o els “Farinetes”, així que anem hi ha unir esport amb turisme.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada