IN MEMORIAM

dimecres, 23 de desembre del 2009

MOLT DE FRED ESTE CAP DE SETMANA.

Ja estem en la setmana de Nadal i més d'un ja haurà acudit a algun sopar o dinar, ja siga d'empresa o amb els amics i si no les dinars de Nadal ja estan ací, intentarem que quan ens prenguem eixos pastissets d'ametla i moniato no hàgem de sentir cap tipus de remordiment, i és que resulta que la glucosa és l'únic tipus de carbohidrato (sucre o midó) que el múscul esquelètic pot metabolitzar fàcilment per a energia i emmagatzemar-lo com glucogen. 
Així que el propòsit principal de menjar carbohidratos, a banda dels bons i dolços que ens resulten, és prendre'ls abans, durant, i després de l'exercici per a brindar eixa glucosa al múscul esquelètic. El propòsit secundari és brindar glucosa i fructosa al fetge, per a la síntesi glicògena en eixe òrgan. 



La reposició del glucogen muscular després de l'entrenament intens o de la competició, sovint, el que dictamina és el temps necessari de recuperació entre els entrenaments.
És comunament establit que el glucogen muscular es buida després de 2-3 hores d'exercici continu, realitzat a intensitats d'aproximadament entre mitjanes i forts. A pesar de ser cert, usualment es pot dir també que després de només 15-30 minuts d'exercici realitzat a altes intensitats, tipus sèries amb recuperacions entre elles entre 1 i 5 minuts, ens pot portar també a buidar els depòsits de glucogen. 
Per tant, els corredors com nosaltres que intentem entrenar diàriament a intensitats que produïxen buidament glicogen, hem d'augmentar el consum de carbohidratos de 50-60% al 70-80% del total calòric, la qual cosa ens ajudarà, però no sempre garantirà, una reserva òptima de glucogen muscular. 
Per tant, segons alguns estudis que hi ha per ací, es requerixen 20 hores per a reposar les reserves glicògenes.
Serà necessari més temps si la dieta no és l'adequada. 
Els factors alimentaris que intentarem aclarir en els pròxims dies, a tindre en compte seran: (a) la taxa de consum de carbohidratos, (b) el tipus de carbohidrato, i (c) el moment per al consum de carbohidratos, després de l'exercici.



Però això ja sera un altre dia, de moment veurem el que va succeir este cap de setmana, perquè vam tindre de tot, una carrera de Nadal el dissabte en Gata, un cross el diumenge i també dos mitges, una a Paiporta i una altra a Aspe, com podem observar molts corredors amb el dorsal posat.



GATA.
ARBONA ESCRIVA, JUAN JOSE. 0:24:07.
GARRIGOS PINA, PEDRO. 0:25:26.
CERESOLA PIERA, FRANCISCO. 0:27:39.
ALEMANY SENDRA, RAMON. 0:28:35.

PAIPORTA.

ASPE.
Sala Ferrer, Carmen. 1:27:36.
Sala Gonzalez, Vicent. 1:42:54.

CROSS DE BENICARLO.
Carlos Siscar Bay. 00:35:38.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada