IN MEMORIAM

dimarts, 8 de desembre del 2009

ABNEGACIÓ.

«A qui alguna cosa vol, alguna cosa li costa», diu un dita molt coneguda i poc popular. Coneguda perquè a penes sí que hi ha qui no l'haja sentida; poc popular perquè dol. Sí, dol, però és una veritat enorme; senzilla, però enorme. 



«A qui alguna cosa vol…» Tots estem plens de desitjos i de plans, esperançats a realitzar bons entrenaments amb sanes il·lusions en les nostres competicions i de continuar practicant la nostra carrera a peu de la manera més saludable possible. Tot açò és part d'eixe «alguna cosa» que es vol. Però ací està sempre el company habitual, la frase complementària: «Alguna cosa li costa». Costa. De distinta forma, però costa. Les xicotetes il·lusions es paguen a preus xicotets: renúncies xicotetes, sacrificis insignificants... Costen poc, però valen poc. Però segons tendim més amunt, segons busquem il·lusions majors, més alt és el preu, majors els “gastos”. Per això: «A qui alguna cosa vol, alguna cosa li costa». 




Exemples? Els tenim tots els dies en els nostres entrenaments, millorar les nostres marques implica cansament, hores d'entrenament, suor vessada en quilòmetres de carrera. En canvi eixir a córrer amb l'esperança de posar-nos en forma i disfrutar dels nostres paisatges ens exigix menys esforç. I si pretenem competir amb els nostres companys d'entrenament i guanyar-los en la carreres o tal vegada el que volem és guanyar-nos a nosaltres mateixos o al nostre GPS, ai quin dolor!, això sí que és abnegació! Això requerix sacrifici, abnegació, renúncia, aguant i, moltes vegades, paciència. Són paraules simples, massa simples, que fan realitat allò que «a qui alguna cosa vol, alguna cosa li costa». 



«A qui alguna cosa vol, alguna cosa li costa». El cas és voler, tindre un ideal, un objectiu, el sacrifici vindrà sol i s'acceptarà amb alegria amb tal d'aconseguir el que es pretén. 
Així, cada cap de setmana, ens anem trobant amb les nostres carreres que són l'aparador en què ens miren els altres corredors, i on intentem esbrinar els avanços o els retrocessos dels nostres companys, i este cap de setmana hem vist com Pascual i Carlos continuen mantenint un estat de forma envejable, hem vist també com Toni, Arbona i Alberto continuen cuidant la seua preparació i com els altres hem aprofitat per a assimilar l'entrenament de novembre. 



ALGEMESI



COMPANY PUIG, PASCUAL CARLOS
1:21:46
SISCAR BAY, CARLOS
1:23:04
Mengual Moll, Carlos
1:31:41
Pons Soriano, Alberto
1:34:14
Server Millet, Juan Antonio
1:37:21
Sendra Franqueza, Vicente
1:54:22





EL RAVAL.


VICENS PASTOR, FERNANDO
0:41:25


SENDRA FRANQUEZA, JOSE PASCUAL
0:44:32
CERESOLA PIERA, FRANCISCO
0:52:07
BOLTA NAYA, JUAN BAUTISTA
0:52:29

CIEZA.


Carmen Sala: 01:26:59.
Vicent Sala: 01:45:07.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada