IN MEMORIAM

dimarts, 6 de setembre del 2016

I Marjal de Gandia, la etapa "superclúster".

Vam acabar la ultima entrada sobre el “III Open summer circuit training” de Dorsal 19 amb la frase següent: “L'esperit esportiu es va adquirint durant la pràctica, i la qüestió al final de la competició no és donar la mà o no a l'adversari, és per què fer-ho”, i amb ella anem hi ha començar amb la segona part de la I Marjal de Gandia.

Començarem per tant per mostrar la primera part del circuit per a detindre'ns, i continuar després, en el que els jugadors de rugbi anglesos anomenen el “third half”.
La 5a etapa del “III Open summer circuit training” de Dorsal 19 té el seu començament des de l'aparcament de la piscina municipal de Grau de Gandia que podem trobar en el carrer de la Goleta, s/n, i en este enllaç: Piscina del Graui a una distància de Pego de 21 quilòmetres, i en 30 minuts podem arribar.

El principi d'esta etapa és la part en què cal prestar un poc d'atenció, ja que els primers 800 metres ens van hi ha portar fins al Camí de l'Alqueria del Duc i anem hi ha haver de creuar part del Grau,  pel que és interessant mantindre el grup unit, després tot serà camp i marjal.
Estos primers metres pel Grau ens han de servir per a anar confeccionat els grups i anar calfant un poc, passarem per l'Alqueria del Duc al voltant del quilòmetre 1,8. Que és una construcció fortificada del segle XVI i que serà el nostre lloc d'entrada a la marjal de Gandia ja que allí es troba l'Ullal de l'Estany, un dels brolladors de la Marjal de Gandia, que vorejarem. 

Molts dels què acudirem a la I Marjal de Gandia estarem entrenant la marató o la mitja marató de València o estarem immersos en l'entrenament d'alguna altra carrera i tots estarem buscant la carrera perfecta. Si, tots la busquem. Tots nosaltres anhelem una carrera ideal, utòpica. Però això mai es dóna. No hi ha la carrera ideal, és una utopia. 
Ja se, que ara la societat en què vivim ens porta a què tinguem la impressió que tenim davant de nosaltres un món sense limites, que tot es pot aconseguir. Però si ho pensem bé són les limitacions el que ens dóna la vida.
Disfrutarem més de la carrera a peu quan ens acomodem al nostre cos, a la nostra capacitat física i minimitzem les demandes que posem en ell. Disfrutarem més de la carrera a peu només quan trobem els límits realistes del nostre cos i ens ajustem a ell.
Este principi de la I Marjal de Gandia ens ha de portar a situar-nos en el grup més paregut al nostre estat de forma i així disfrutem més.

En el quilòmetre 5,200 ens trobarem amb el primer avituallament i amb l'encreuament en què els que trien l'opció curta es desviaren i així poder creuar la marjal de Gandia a través de les llacunes interiors i realitzar 12 quilòmetres.
Com veieu, en blau, esta el desviació que creuara la marjal per a arribar al Grau, al principi de la platja Nord.

El segon avituallament ho trobarem a Xeraco, al voltant del quilòmetre 9,500 en una font que hi ha entre l'encreuament del carrer Sénia de Ferrer i carrer Sant Roc.

Mentres que el tercer avituallament estarà en la platja Nord a principi del passeig Marítim aproximadament en el quilòmetre 15, 200.

Passem ara al que en el rugbi angless s'anomena el “third half”, o siga el “tercer temps”. És una tradició del rugbi en què una vegada que han acabat el partit els jugadors d'ambdós equips es reunixen per a prendre's unes cerveses i comentar el partit, es diu que el tercer temps és tan o més important que el joc mateix, perquè en gran manera és allí on els "rugbiers" aprenen a controlar les seues passions i els sentiments egoistes derivats de la confrontació física, per a valorar ea contrincant i concretar les relacions d'amistat i camaraderia que permeten el fet de practicar un esport en comú. El tercer temps és part del codi de conducta que regula el “fair play”.

I on tindrà lloc el “third half” de la I Marjal de Gandia? On ens reunirem per a comentar l'etapa? Pos en el carrer principal del Grau, el carrer la Mare de Déu del Carme, bo ara carrer La Verge, i en el número 4 on es troba el restaurant el Charro, que millor lloc que este per a canviar impressions¡¡¡.
Ja ho veieu la 5a etapa del “III Open summer circuit training” de Dorsal 19 esta preparada, ara només ens falta acudir per a disfrutar d'un bell circuit i de l'amistat i camaraderia de tots els corredors de Dorsal 19, el “tercer temps” com per als jugadors de rugbi anglesos és la part més important de tota l'etapa on aprenem no hi ha córrer més ràpid sinó a valorar l'ESPORTIVITAT i el JOC NET que són la base d'este esport anomenat carrera a peu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada