IN MEMORIAM

diumenge, 11 de setembre del 2016

I Trail i Caminada a L'Orcha

Una vegada acabada la I Marjal de Gandia ens toca preparar-nos per al I Trail i Caminada a L'Orxa, i és que el “III Open summer circuit training” de Dorsal 19 encara no ha acabat, ja que ens falten dos etapes.

L'I Trail i Caminada a L'Orcha és un esdeveniment dins de Dorsal 19, ja comente que en el nostre afany d'anar incorporant totes les especialitats de la carrera a peu ja vam incloure la caminada en el 24 x 1 hora, i el mateix vam fer amb la carrera en muntanya en etapes com la d'Orba i la Txeka i ens faltava incloure la caminada en el “III Open summer circuit training” de Dorsal 19.
Encara que, no són únicament estos els trets mes cridaners d'esta etapa ja que tenim dos innovacions, una de les més noves és que és una etapa doble, ja que el diumenge es torna a Pego per la Vall de Gallinera, la segona és que ens podem quedar a passar la nit del dissabte a L'Orcha amb el que açò representa de festa i celebració per a tots els que ens atrevim a participar
El trail que es proposa en esta etapa té els suficients quilòmetres de carrera per a poder ser considerat així, ja que els seus més de 40 quilòmetres i la seua dificultat són suficients perquè només el puguen afrontar els que realment estan entrenats per a esta especialitat. Encara que com succeïx en tot el “III Open summer circuit training” de Dorsal 19 les distàncies es poden disminuir o augmentar segons l'estat físic de cada u.

Amb la caminada ens succeïx el mateix, hi ha un palmito prou gran per a triar ja siga en quilometratge com en dificultat, que ja anirem descobrint segons siguen els participants i la seua forma física. 
Sobre córrer per muntanya hem escrit diverses vegades en el blog, en canvi sobre caminar per muntanya o del senderisme no ho hem fet incara, senzillament per tractar-se d'una novetat en Dorsal 19.
La major part de nosaltres i a més quasi tots els corredors no són molt senderistes, preferint la carrera de muntanya, i no ho valorem com es deu perquè no ens imaginem que és un dels millors exercicis aeròbics que existixen per a enfortir els músculs de les cames i sense quasi córrer riscos. Ho podem comprovar en com els nostres companys muntanyencs i caçadors no veuen minvats els seus entrenaments per les seues eixides a la muntanya, ja siga per a caçar o per a caminar per les nostres muntanyes. És sens dubte un dels millors mètodes per a continuar entrenant la resistència quan ens trobem sobrecarregats per l'esforç que portem realitzant durant uns quants mesos d'entrenament.
Tal vegada en esta primera edició no hem triat bé la data, ja que amb vista a la marató de València i cap a la Botamarges no és el cap de setmana ideal, acoblar les dates a estos dos esdeveniments esportius és una de les coses que anem hi ha millorar per al 2017, la qual cosa no elimina l'avantatge que representa per al maratonià la participació en esta etapa.

En el senderisme per la muntanya es consumixen tantes calories per quilòmetre com en la carrera a peu, això és així per que es tarda més temps a realitzar-ho. No sobrecarregem els genolls ni els turmells i a més estem treballant la musculatura del quàdriceps amb l'avantatge que açò ens representa a l'hora de guanyar velocitat. Amb açò vinc hi ha dir que no es perd res d'entrenament per un dia que en compte de realitzar un llarg ens passem el dia caminant per la muntanya, amb els avantatges de recuperació que això té i el que ens estalviem en la quantitat i força dels impactes en el sòl.
No podem deixar de mencionar també la relaxació que transmet el contacte amb la naturalesa. Quan caminem per les sendes, la naturalesa ens contagia tranquil·litat i podem relaxar-nos amb l'espectacle que ens brinda tant si l'observem al detall o si admirem el seu vessant paisatgístic.
A més ens trobem amb els seus avantatges socials ja que es pot practicar amb la família, amics o companys amb què normalment no practiquem esport, amb els que generalment podem parlar i mantindre conversacions mentres caminem, també ho podem practicar en solitari, una cosa que així mateix té el seu encant.
Igual que en les altres etapes cada un ha de tindre el seu ritme i quan caminem no significa que pel fet de no córrer deguem obligatòriament caminar molt de pressa, hem de caminar al ritme que més còmode anem.

Fins ací hem vist quals són algunes de les característiques del senderisme, però el I Trail i Caminada a L'Orcha és un poc més, és també incloure en el nostre “III Open summer circuit training” de Dorsal 19 a la nostra família i amics, ja que qualsevol amb un poc de forma física pot participar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada