IN MEMORIAM

dimecres, 21 de setembre del 2016

Torna el “Camí d'Al-Azraq”.

Arribem al final del “III Open summer circuit training” de Dorsal 19, com va sent habitual amb l'etapa de la Vall d'Alcala. Un any més quan ens encaminem cap al “Camí d'Al-Azraq” veiem que s'acaba també l'estiu i ens endinsem en l'estació de la marató i de les mitges i com no de la carrera del club.

És hora també de repassar les entrades que vam realitzar el passat any per al que nosaltres denominem el “Camí d'Al-Azraq”, on recordarem un poc els circuits i tot el que ens esperara també enguany i el que significa per a Dorsal 19 els nostres entrenaments en la Vall d'Alcala.
És possible que es puga realitzar un circuit de 20 quilòmetres en què no es toque asfalt si tenim suficients corredors que vullguen utilitzar-lo.
Ens reunirem a les 07:00 en el bar La Forana per a pujar tots junts fins a la Vall d'Alcala.
Per als que vullguen acudir directament l'eixida serà des de l'aparcament del càmping a les 08:00.
Després l'esmorzar en el bar Vicent de la Tona.

Els nostres entrenaments en la Vall d'Alcala des que vam començar a pujar sempre han posseït un encant especial, molts de nosaltres que hem corregut innumerables vegades per les pistes forestals tenim la sensació que estem en un dels més bells panorames on poder córrer. Allí es disfruta d'una serenitat i una atmosfera especial, on la sensació d'aïllament, la tranquil·litat i el silenci ens envolten, el repte està a ser capaços de fascinar-nos, de seduir-nos, eixir de nosaltres mateixos per a veure més. I per a fascinar-nos d'alguna cosa cal tindre el desig de conéixer-ho.
En molt pocs llocs de tot el “III Open summer circuit training” de Dorsal 19 ens podrem trobar amb la sensació d'aïllament i tranquil·litat que ens dóna el no veure cap signe humà, en el paisatge que ens rodejara ha desaparegut tot el que no represente naturalesa i silenci.
La majoria dels nostres entrenaments són deficitaris en silenci i no obstant això és un dels al·licients que més ens atrauen de la carrera a peu, i per les pistes d'Alcalá és on més silenci trobarem. Molts de nosaltres ens posem nerviosos pel simple fet d'estar uns minuts sense dir res. Encara que a vegades és en silenci quan més sentim les sensacions del nostre cos al córrer.

No tot ha de ser silenci, anem també a contemplar tot el paisatge que ens rodejara. Quan correm per paisatges espectaculars amb eixos horitzons immensos, sinó fixem els ulls en ell tot ens pot pareixer igual, però quan els ulls queden fixos en ell sorgixen detalls que a simple vista pareixien no existir. 
És el que ens succeïx any rere any en el “Camí d'Al-Azraq”. És un paisatge que pot paréixer tots els anys igual. Parar-se, relaxar-se, oblidar-se per un moment de l'entrenament és el que ens portara a veure coses noves i a viure una sèrie de sensacions que només sentirem allí dalt.
Cal conversar amb el paisatge. Una conversació és un dialogue entre dos, moltes vegades parlem però no escoltem i hem de donar l'oportunitat a la naturalesa que ens rodeja que ens parle i per a això necessita que li donem l'oportunitat de fer-ho, al detindre'ns i guardar silenci per un moment la podrem escoltar.

Tal vegada no siga el “III Open summer circuit training” la millor ocasió per a sentir eixes sensacions, per la gran quantitat de corredors i tot el tragí que això comporta, però el camí ja estarà marcat perquè puguem tornar en una altra ocasió a experimentar totes eixes sensacions. El “Camí d'Al-Azraq” ens ensenyara uns llocs tranquils per on córrer i estar en contacte amb la naturalesa, però un contacte que perquè siga intens el devem desitjar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada