IN MEMORIAM

dijous, 5 de maig del 2011

Córrer sense dorsal, és robar?

Fa uns dies que ha botat la polèmica a Itàlia arran de la publicació del reglament la Marató de Roma per a l'any que ve i l'article que ha causat el rebombori és el següent:
RESPONSABILITÀ ATLETA
L’iscritto è responsabile della titolarità e della custodia del proprio pettorale di gara, acquisendo il diritto ad usufruire di tutti i servizi menzionati nel presente regolamento e successivamente comunicati.
a) Chiunque, senza regolare iscrizione, partecipasse senza pettorale, oltre ad essere ritenuto responsabile di danni a persone o cose, incluso se stesso, incorrerà in sanzioni sportive di competenza degli organi federali e potrà essere passibile delle sanzioni penali previste per il reato di “furto” (art. 624. c.p.).
Resulta que en la Marató de Roma del 2012 es podrà acusar als corredors que participen sense dorsal de robatori, açò és sens dubte un tema polèmic i que sens dubte va hi ha portar alguns problemes.
S'entén, clar esta, que el corredor esta robant en el moment en què agafa una botella d'aigua, una barreta energètica, una camiseta o fa ús d'algun producte que l'organització haja posat a disposició dels corredors.
És veritat que si entrem en un supermercat i agafem una botella d'aigua, unes barretes energètiques i ens n'anem sense pagar ens fiquem en un bon embolic. És el mateix en una carrera?
El debat esta obert, perquè no crec que per dos botelletes d'aigua i un plàtan valga la pena acudir als jutjats però és el mateix que en l'exemple del supermercat.
Podem dir, i si córrec només i no utilitze cap tipus de servici? És que el carrer no és de tots? Pues resulta que et poden traure del circuit emparant-se en un articule que ve a dir que si un organitzador aconseguix els permisos per a la utilització de la via publica durant unes hores, és l'organitzador el que autoritzarà acreditant amb una targeta als automòbils, motocicletes, bicicletes i amb un dorsal als corredors, amb la qual cosa la policia pot prohibir o traure del circuit a tot vehicule o corredor no autoritzat per l'organitzador i només quan el permís de l'organitzador hi ha conclòs ja es podrà circular pels carrers sense cap tipus d'acreditació o dorsal.
Com veieu els italians s'estan movent, per a apartar de les carreres als què corren sense dorsal, així que com diu el refrany “Quan les barbes del teu veí veges tallar posa les teues a remullar”.


El dissabte a Pego vine amb dorsal, per si les mosques.

1 comentari:

  1. Hola Vicente Sala. Soy de Oliva y no pude ir el sabado por tenr una boda, lo siento porque tenia una ilusion grande correr en Pego.
    Una pregunta el chico que esta contigo en la foto es de Pego?? Corre para un club de Oliva.

    ResponElimina