IN MEMORIAM

dimecres, 27 de juny del 2012

L'essencial tambe es correr.


Un altre cap de setmana que ha passat i en el que hem intentat mantindre el nostre ritme d'entrenament a pesar del que ens esta constant eixir a entrenar. Calor, cansament, festes, sopars i sobretot la falta d'una motivació prou forta és el que fa que ens coste tant, sort que juliol ja esta prop i començarem a trobar en la Marató de València l'estimule suficient per a entrenar amb ganes. 
Però saludem primer a tots els corredors que ja pensen en Marató.

Esta setmana serà una altra vegada una setmana complicada per a complir amb les nostres obligacions amb la carrera a peu perquè les festes de Pego ens obliguen a canviar alguns dels nostres costums, sense comptar amb la calor que vamos a haver de suportar ja que ens anuncien molta.
Juny se'ns acaba i la setmana que ve ja començarem a veure els entrenaments com una cosa essencial en la nostra rutina diària.
Entre les presses i el treball de tots els dies, ens oblidem de l'essencial per a un corredor, eixir a córrer i entrenar.
No vam nàixer per a podrir-nos en un despatx, ni per a alçar murs amb files interminables de rajoles. No vam nàixer per a planxar els llençols ni per a buidar plats d'ensalada. Som, encara que ens dolguen els queixals i ens espante la calor: som corredors, som maratonians.
L'essencial per a eixir a córrer no es veu, ni s'escolta, ni es toca. L'essencial s'amaga en cada un de nosaltres, en el més íntim, i ens permet entrenar per damunt de la quotidianitat, del banal, del superflu. 
Podem córrer molt o poc. Podem estar en la nostra casa o estar passant uns dies de vacacions. Podem viure amb fills i néts o estar sols, en un barri d'una ciutat. Però el que ens obliga a córrer seguix allí, amagat, cert, indestructible.
A vegades l'essencial s'aguaita quan compartim experiències amb els altres corredors. O quan en alguna carrera animem a algun company, o li passem un poc d'aigua. O quan uns corredors ens animen a continuar quan estem ja esvaïts. O quan un corredor s'oblida de la seua carrera i ens acompanya fins meta.

L'essencial seguix en peu, tots els dies, fora de les pantalles de la televisió o de les cròniques de la premsa. No apareix en Internet, però està en els cors dels corredors.
El món seguix el seu camí. I nosaltres busquem en eixa motivació especial l'excusa per a eixir a entrenar, no es pot comprar. L'essencial tampoc està en venda. Cada un ho té en la seua ment i per a molts de nosaltres tal vegada siga la Marató de València al novembre però per a molts més seran altres els motius però que faran que ens reunim el divendres 6 en les pistes per a compartir l'essencial: córrer.
Poques són les carreres a què hem acudit este cap de setmana passat, Canet d'en Berenguer i la de Daimús han sigut les afortunades al comptar amb una representació de Dorsal 19.
  
CANET.
VICENT SALA GONZALEZ.-          0:48:48       
CARMEN SALA FERRER.-             0:39:22

DAIMUS.
FOLQUES LORENTE, MAXIMO.- 0:34:02

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada