IN MEMORIAM

divendres, 1 de juny del 2012

Que ve la calor.


Com ja haurem advertit hem començat a córrer amb calor, l'estiu s'acosta i ens toca com tots els anys recordar alguns consells perquè ens afecte lo mínim possible.
Però saludem primer a tots els que a pesar de la calor continuaren entrenant.
Anem hi ha tindre un cap de setmana de transició, d'espera, d'expectació i de calor. Ja que no tenim carrera en la Volta a la Marina i haurem d'entrenar amb la calor que ens va a fer. Procurarem entrenar quan la calor no ens estrenya i puguem disfrutar del nostre esport, i pensar o decidir si volem acudir a les Gales que se'ns presenten.


Quan isquem a córrer, i este cap de setmana segur que ho anem fer, és fàcil que arribem a suar entre 1-2 l/h. Si se'ns ha ocorregut realitzar un “llarg” és fàcil endevinar que es podrien arribar als 3 a 6 l, i açò podria portar a alteracions en la regulació de la calor i de la nostra funció cardiovascular. Estos trastorns no es poden previndre bevent molt aigua abans d'eixir a córrer, o per una reducció transitòria en la temperatura del cos o humitejant la pell (tirant-nos aigua per damunt).
L'únic mètode que pareix efectiu per a atenuar els efectes que la calor produïx en la perduda de líquids és ingerir fluids durant l'exercici. La discussió esta a esbrinar que líquids ens funcionaren millor.
Tenim per tant que insistir a repartir aigua durant les nostres eixides encara que esta s'absorbix millor si porta un poc de glucosa i algunes sals minerals perquè la glucosa estimula l'absorció de sodi i d'aigua. Recordar només que el sodi és necessari per al transport de glucosa als nostres músculs.
És millor prendre aigua corrent que prendre aigua amb sals minerals només, si s'agreguen electròlits a l'aigua, també s'haurien d'addicionar carbohidratos per a enfortir l'absorció de fluid.
Si la beguda tinguera menys del 5% de sucres, patiria de poc valor energètic, però si eixa proporció superara el 10% es retardaria el buidament gàstric i l'absorció d'aigua, la qual cosa podria provocar diarrea i altres molèsties gastrointestinals.

Així que hem de controlar un poc l'elaboració de la nostra beguda, una recepta fàcil si volem entrenar millor seria en primer lloc tirar una cullerada de postre de bicarbonat sòdic, dos cullerades soperes de sucre, una cullereta xicoteta de sal marina sense refinar, ja que necessitarem el iode que ens aportarà.
Junt amb açò hem d'afegir també el suc d'una o dos llimes o de taronjes, encara que en este punt podem afegir el suc de la fruita que més ens agrade, perquè no hem d'oblidar que a pesar de ser una beguda reconstituent no tenim per què beure-la de mala gana. Ens estem referint a la preparació d'un litre, cal procurar que este fresqueta perquè s'absorbix millor, així que l'haurem de repartir abans de córrer.

Entrenem per tant este cap de setmana perquè la ultima carrera de la Marina és dissabte que ve i després d'arreplegar el record de La Volta a la Marina 2012 hem de traslladar-nos ràpidament a Pego per a acudir a la Gala d'Esports de l'Ajuntament de Pego, així que descansem este cap de setmana perquè ens esperen inclús algunes celebracions a les què anem de acudir per a donar per acabada definitivament esta llarga temporada de 2011-12.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada