Com ja haurem advertit hem començat a córrer
amb calor, l'estiu s'acosta i ens toca com tots els anys recordar alguns
consells perquè ens afecte lo mínim possible.
Però saludem primer a tots els que a pesar de
la calor continuaren entrenant.
Anem hi ha tindre un cap de setmana de
transició, d'espera, d'expectació i de calor. Ja que no tenim carrera en la Volta a la Marina i haurem d'entrenar
amb la calor que ens va a fer. Procurarem entrenar quan la calor no ens
estrenya i puguem disfrutar del nostre esport, i pensar o decidir si volem
acudir a les Gales que se'ns presenten.
Quan isquem a córrer, i este cap de setmana
segur que ho anem fer, és fàcil que arribem a suar entre 1-2 l/h. Si se'ns ha
ocorregut realitzar un “llarg” és fàcil endevinar que es podrien arribar als 3 a 6 l , i açò podria portar a
alteracions en la regulació de la calor i de la nostra funció cardiovascular.
Estos trastorns no es poden previndre bevent molt aigua abans d'eixir a córrer,
o per una reducció transitòria en la temperatura del cos o humitejant la pell
(tirant-nos aigua per damunt).
L'únic mètode que pareix efectiu per a
atenuar els efectes que la calor produïx en la perduda de líquids és ingerir
fluids durant l'exercici. La discussió esta a esbrinar que líquids ens
funcionaren millor.
Tenim per tant que insistir a repartir aigua
durant les nostres eixides encara que esta s'absorbix millor si porta un poc de
glucosa i algunes sals minerals perquè la glucosa estimula l'absorció de sodi i
d'aigua. Recordar només que el sodi és necessari per al transport de glucosa
als nostres músculs.
És millor prendre aigua corrent que prendre
aigua amb sals minerals només, si s'agreguen electròlits a l'aigua, també
s'haurien d'addicionar carbohidratos per a enfortir l'absorció de fluid.
Si la beguda tinguera menys del 5% de sucres,
patiria de poc valor energètic, però si eixa proporció superara el 10% es
retardaria el buidament gàstric i l'absorció d'aigua, la qual cosa podria
provocar diarrea i altres molèsties gastrointestinals.
Així que hem de controlar un poc l'elaboració
de la nostra beguda, una recepta fàcil si volem entrenar millor seria en primer
lloc tirar una cullerada de postre de bicarbonat sòdic, dos cullerades soperes
de sucre, una cullereta xicoteta de sal marina sense refinar, ja que
necessitarem el iode que ens aportarà.
Junt amb açò hem d'afegir també el suc d'una
o dos llimes o de taronjes, encara que en este punt podem afegir el suc de la
fruita que més ens agrade, perquè no hem d'oblidar que a pesar de ser una
beguda reconstituent no tenim per què beure-la de mala gana. Ens estem referint
a la preparació d'un litre, cal procurar que este fresqueta perquè s'absorbix
millor, així que l'haurem de repartir abans de córrer.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada