IN MEMORIAM

diumenge, 17 de juny del 2012

Cap de setmana redó.


El cap de setmana, el "week end", el "fi de" pareix el moment d'oblidar-se de tot, d'alliberar-se del treball rutinari i dedicar-nos a córrer oblidant-nos de la setmana que és un invent prou antic al què és necessari atribuir-li un gran mèrit en el progrés de la nostra civilització. No obstant repartim els nostres plans d'entrenaments en setmanes. Però saludem primer a tots els que corren no sols en el cap de setmana sinó durant tota la setmana.

Un dia, algú inventa el cap de setmana. Un concepte revolucionari que respon a causes complexes que no són ni astronòmiques, ni naturals, ni tan sols econòmiques. Fins a eixe moment les setmanes no tenien ni principi ni fi. Mai va ser necessari establir de forma taxativa un dia de començament d'entre els set. Per a uns cristians el diumenge era el dia primer per ser el dia dedicat expressament al mes important. Per a altres cristians el diumenge era l'últim dia per idèntic motiu. Els musulmans van distingir el divendres per a celebrar no la festa, ni el principi, ni el fi de la setmana, sinó la jornada d'oració més intensa. Els jueus van mantindre el dissabte però mai van explicar al món si començaven o acabaven la setmana amb el seu sabbat. Per als corredors són a més els dies d'acudir a les carreres, els dies on realitzar els nostres “llargs”, els dies on comentar amb tots els nostres companys els nostres entrenaments i carreres. Ara quasi tots estem ja inclosos en este sistema mental que pressuposa que el moment destinat a ser feliç és el cap de setmana.

Quin tema de conversació és el cap de setmana! A la pregunta esclerotitzada de "què pla tens per al cap de setmana?", “on correràs?” es respon amb el no menys automàtic "A veure si ens fa bon temps". Com si fóra cosa del dimoni posar-se a ploure en dissabte.
Així que els corredors sempre tenim alguna cosa que contar del nostre últim cap de setmana.
I este no podia ser l'excepció; Gala d'entrega de premis de la Volta a la Marina el divendres; els 10 quilòmetres nocturns del Grau de Gandia el dissabte; i el nostre entrenament llarg del diumenge.
El divendres com en tots estos actes ens vam sentir incòmodes, ens estrenyien les sabates i el coll de la camisa ens obligava a mantindre el cap més recte del normal, les tovalles de tela ens obligava hi ha realitzar els nostres moviments amb més cautela i el menjar ens resultava estrany sense els nostres cacauets torrats, sense les nostres ensalades, sense els nostres entrepans de truita amb formatge, encara sort que vam tindre molta cervesa i molts companys a qui contar les nostres experiències i escoltar els seus projectes. Encara sort. Com Dorsal 19 no va fer merits per a arreplegar cap premi, la nostra presència era essencialment jocosa i així vam crear al nostre voltant un ambient graciós, divertit i festiu.

La Gala va estar bé com tots els anys, els premiats contents amb els seus trofeus i els altres satisfets de poder, un any més, disfrutar d'un circuit que contínua sent un referent en tota la Comunitat Valenciana.
Com ja estem pràcticament a l'estiu el dissabte tocava carrera i esta vegada una nocturna en el Grau de Gandia. Era una bona oportunitat per a esbrinar en quin estat de forma ens trobàvem, el deu mil completament pla sempre ha sigut un bon test per a traure conclusions i saber on estem, per a enfrontar-nos a un estiu ple de carreres curtes i molts entrenaments de qualitat amb vista a la marató.
Veient els temps dels nostres corredors ens podem donar compte que estem lents, les nostres marques en Mitja Marató són, en comparació, millors que les dels 10 quilòmetres, així que ens espera un estiu en què haurem d'agafar més velocitat, amb la qual cosa tots ja sabem lo que açò comporta.
Bona carrera, tal vegada massa corredors per l'escullera però sens dubte molt ràpida, així que alguns vam provar i vam quedar molt satisfets per les marques que vam realitzar i ens trobem amb la moral molt amunt, encara que un poc lents com edit abans i ara ja amb la vista possa al divendres 6 de juliol en què anem hi ha realitzar el nostre test a fi d'anar preparant el nostre entrenament de la Marató de València.
Entre les marques del 10000 i la prova del dia 6 de juliol tindrem una bona informació per a divertir-nos este estiu que se'ns presenta emocionant i sobretot molt dur.


EL GRAU DE GANDIA.

CARLOS SISCAR BAY.- 0:37:51 - 3,47.
CARMEN SALA FERRER.- 0:39:02 - 3,54.
FERNANDO VICENS PASTOR.- 0:40:57 - 4,06.
FREDERIC SERVER COSTA.- 0:44:30 - 4,27.
VICENT SALA GONZALEZ.- 0:44:38 - 4,28.
BAUTISTA PIERA FERRER.- 0:44:48 - 4,29.
CARLOS BAÑULS ORTOLA.- 0:44:50 - 4,29.
JOSE BOIX FERRI.- 0:46:00 - 4,36.
FRANCISCO CERESOLA PIERA.- 0:48:41 - 4,52.
ENRIQUE LLANBIES SENDRA.- 0:49:22 - 4,56.
J. PASCUAL SENDRA FRANQUEZA.- 0:49:22 - 4,56.
JUAN BAUTISTA BOLTA NAYA.- 0:52:16 - 5,14.

GALA DE LA VOLTA A LA MARINA.
C. E. DORSAL 19 PEGO.- 88925 punts.        

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada