IN MEMORIAM

dissabte, 30 de juny del 2012

Alguns aclariments sobre el 6 de juliol.

Són moltes les preguntes que ens estem fent sobre l'anomenat “Test de la Marató” que celebrarem el divendres 6 de juliol, així que escriuré un poc del que passarà eixe divendres.
Però saludem primer a aquells que patixen esta calor africana i continuen entrenant.
El reunir-nos per a córrer en les pistes té en principi un motiu principal que seria el de formar tres grups d'entrenament per a afrontar els dos mesos d'estiu, a fi d'arribar a setembre amb un estat forma que ens permeta començar l'entrenament de la marató de València amb garanties.

Però açò, és l'excusa perfecta per a reunir-nos i passar una agradable nit en les pistes. És veritat que anem hi ha realitzar les carreres en què podran participar tots els que vullguen i que prendrem els temps de cada u, és veritat que després quedaran formats tres grups i que els tres grups realitzaran durant l'estiu uns entrenaments -si els abellixen- un poc diferenciats i és veritat que molts d'ells al setembre tornaran a realitzar unes proves semblants per a establir ja un pla d'entrenament amb vista a la marató, tot açò és veritat.
Però no és veritat que no puguem participar tots i que només hagen d'acudir els que pensen a córrer la Marató de València, no és veritat que només han de participar els corredors ràpids i experimentats i que els lents que estan començant ara no puguen córrer i que després només es puguen quedar a sopar els del club, no és veritat.
Com heu llegit ja en l'anunci d'este mateix blog, primer calfarem tots junts però Hi haurà algú que pense que no farà un excessiva calor? Açò ens pot retardar l'horari que hem posat per tant si ens fa eixa calor africana a què no arribem mai a acostumar-nos, no seria d'estranyar que el terror al sol ens fera realitzar les carreres nocturnes, però açò ho decidirem entre tots eixe dia.
L'horari pot patir un retard que no haurà de ser cap inconvenient perquè no ens haurem de desplaçar ja enlloc ja que tenim allí els vestidors i el sopar.
Tots sabem que la carrera a peu sol ser moltes vegades molt competitiva i que al realitzar els tests en companyia ens esforçarem un poc més a causa d'eixa competitivitat que com a corredors portem dins però que no ens deu fer perdre de vista que el verdader motiu de realitzar esta prova és saber en cuant de temps som capaçs de fer-ho i no la de saber quina posició és la que ocupem ni la de quedar per davant o per darrere de ningú.

Humanament parlant, els corredors populars som persones normals, per tant no realitzem grans marques ni dediquem moltes hores als entrenaments, sinó que la immensa majoria de nosaltres no donem major importància a certs detalls, eixim a córrer, entrenem el que podem i algunes vegades aconseguim realitzar alguna sèrie, no tots podem ser grans atletes i si arribem a comprendre que som corredors corrents és també una bona senyal sobretot de maduresa, de justa acceptació de si mateix, de simple humilitat.
Estem fent l'elogi de la mediocritat? No, sinó del verdader heroisme: que cada un siga el que és, el millor de si mateix, sense caretes, disfresses o vestits prestats.
El divendres que ve no siguem com aquells que lloguen una peça de luxe per a una boda o festa en societat, i després se'ls nota de lluny que no correspon a les seues mesures: Posem-nos el millor trage, però que siga dels els nostres!, intentem córrer un bon tres mil però que siga el nostre tres mil sense que ens haja de preocupar la posició que posseïm a l'arribar a meta, no és una competició és un experiment.
Després cada un amb la seua marca començara una preparació que ens ha de fer passar un estiu entretingut i al setembre ja veurem.

Quan s'escriu una entrada en un blog o quan escrivim un e-mail i li donem al clik tot canvia, perquè deixa de ser meua i es convertix en vostra. El que jo volia dir ha desaparegut i queda només el que vosaltres enteneu, així que és fàcil que moltes vegades entenguem o comprenguem coses un poc diferents del què es volen expressar, per a eixos casos de dubtes és quan Internet ens pot ajudar, escrivint ràpidament un comentari en la mateixa entrada o en Faceebox o Twitter o escrivint un e-mail per a demanar explicacions, és fàcil. No ens esperem que passe l'esdeveniment per a expressar els dubtes perquè llavors les explicacions només ens serviran per a la pròxima ocasió.
Així que si t'atrevixes amb la calor, ens trobarem el divendres 6 de juliol en les pistes d'Atletisme.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada