IN MEMORIAM

dijous, 4 de juny del 2015

I Relleu 24 X 1 de Pego, comença.

     Ja tenim el sorteig del I Relleu 24 X 1 de Pego realitzat, i ja s'han realitzat també els primers ajustos, per la qual cosa coneixem a tots els corredors que participaran.


     Excepte situacions molt concretes les responsabilitats d'un corredor amb el seu club són relativament còmodes. Generalment la representació d'un club en una competició sempre recau en els millors, en els que estan en millor forma i els corredors “normals” no solen tindre la “responsabilitat” ni esta “en les seues mans” ser la imatge del club.
     Però ens trobem ara amb el I Relleu 24 X 1 i per a això ens feien falta 24 corredors que els ha triat la sort, als triats els ha tocat representar-nos, ser la imatge de Dorsal 19 durant els 24 X 1, i a ells els tocara intentar realitzar la màxima quantitat de quilòmetres possible. 
     Córrer durant una hora seguida no és un esforç massa gran per a la majoria de nosaltres però fer-ho en una pista d'atletisme amb la intenció de realitzar el numero més gran de quilòmetres és una altra història.
     Nosaltres estem acostumats a competir buscant una marca o un temps en una distància determinada però en el I Relleu 24 X 1 de Pego és tot al contrari anem en busca d'una distància en un temps determinat. 

     Quan competim en una carrera coneixem la distància i ens plantegem l'estratègia basant-nos en els quilòmetres, sabem fins que quilòmetre podem tirar, sabem a quants quilòmetres de meta podem canviar de ritme i entrenem per a recórrer eixa distància en el mínim temps.
     L'estratègia en una carrera d'una hora és diferent, no sabrem tots els quilòmetres que faltaran per a la meta sinó que coneixerem només els minuts. Córrer durant una hora és molt més temps del que la majoria de nosaltres ha corregut en qualsevol de les carreres del Circuit de la Marina i molt menys del que correm en una mitja marató, és un repte nou.
     Com entrenem una hora? Podríem dir que tenim dos camins que s'ha de seguir i que deuríem transitar pels dos al mateix temps i aconseguir arribar al mateix lloc en el mateix moment.
     Un camí és l'aconseguir incrementar el nostre consum màxim d'oxigene perquè és una carrera prou curta i el segon camí ens portaria a intentar aconseguir una economia en la mecànica de la carrera que ens permeta consumir poca energia per unitat de temps, perquè és una carrera prou llarga perquè siga interessant córrer econòmicament.

     Com veieu un entrenament interessant i divertit.
     Molts ja estareu pensant que l'entrenament a base de repeticions en sèries serà una altra vegada necessari i tindreu raó, són el camí imprescindible per a millorar, però nosaltres ja hem tingut massa sèries per a preparar i córrer la Marina així que buscarem un camí alternatiu que no és un altre que les variacions de ritme.
     Ara bé, hem de ser rigorosos amb el ritme i la distància, ja se que així es perd la “poesia” o la “mística” i tal vegada també la “eròtica” de la carrera a peu, que perdem la sensació de llibertat que es té quan eixim a córrer al nostre ritme, quan són les sensacions del nostre cos les que ens marques els ritmes i les distàncies.
     Però ara i durant estes tres setmanes que ens falten fins al 26 de juny hem de ser rigorosament matemàtics, almenys els 24 i els reserves, si volem aconseguir acostar-nos a eixos 300 quilòmetres.
     Esta vegada, de moment i a dia de hui, només ens interessa aconseguir el major numero de quilòmetres possibles perquè no hi ha uns trofeus als equips que més quilòmetres aconseguisquen pel que la pressió no serà molt forta per a l'equip, encara que serà fàcil que a nivell individual si que existisquen alguns premis.


     A partir del dilluns, els que correran les 24 hores deuran fer un entrenament especial per al I Relleu 24 X 1 de Pego.
     A dia de hui i que jo sàpia este és l'horari i els corredors:

DIVENDRES 26.
21:00.- Juansa.
22:00.- Vte. Arbona.
23:00.- Joan Pons.

DISSABTE 27.
00:00.- Joan Caselles.
01:00.- Esteban.
02:00.- Armando.
03:00.- Paco Ceresola.
04:00.- Pascual Sendra.
05:00.- Vicent Sendra.
06:00.- Calafat.
07:00.- Bay.
08:00.- Felipe.
09:00.- Tino Navarro.
10:00.- Fede.
11:00.- Rafa Sendra.
12:00.- Enrique.
13:00.- Juan Bolta. (Picayna)
14:00.- Carlos Bañuls. (Masso)
15:00.- Carmen.
16:00.- Valderrama.
17:00.- Batiste.
18:00.- Màxim.
19:00.- Jacob.
20:00.- Alberto.

RESERVES.
1r.- Rosa Bolta.
2n.- Feliu.
3r.- Marina.
4t.- Ramon.
5t.- Gimenez.
6t.- Joan Antoni Folques.
7m.- Amadeo.
8u.- Ximo.
9é:- Tony Woodall.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada