La
veritat és que afortunadament existixen molt poques setmanes en què en Dorsal
19 no succeïsca alguna cosa, hi ha setmanes que ens conformem amb la carrera de
la Marina però altres se'ns omplin de carreres i d'altres esdeveniments.
Este
cap de setmana ens vam trobar representats en l'Infern Trail, en la Trans
Ilicitana, en la Marató de Barcelona, en Gata i en les paelles de la Falla La
Font, com veieu molt de camí per recórrer.
En
la Marató de Barcelona vam estar representats per Bay que va aconseguir baixar
de les tres hores amb el que no hi ha canvis en les marques d'esta temporada i
ens deixa a Bay amb dos maratons quan només han passat uns escassos dos mesos
d'esta temporada.
Baixar
de tres hores en marató no és fàcil, a pesar del que puga paréixer quan ens
acostumem a llegir molts articles sobre quan s'abaixara de dos hores. A vegades
ens concentrem en les grans marques i ens oblidem d'altres grans marques com ho
és la subtres hores, i és que la nostra societat tendix moltes vegades a
dividir-nos en guanyadors i perdedors, associem els rècords als guanyadors i
les altres marques inferiors als perdedors.
Desgraciadament,
no reflexionem ben sovint sobre la manera de com ens afecta estes diferències
en les marques ni el que significa per a nosaltres com a corredors.
Amedeo
es va enfrontar amb la Trans Ilicitana on va aconseguir arribar al quilòmetre
78 dels 104 que consta la prova, una gran aventura que val la pena que estudiem
un poc millor l'any que ve, perquè recórrer els 104 quilòmetres en 24 hores és
un repte que ens ha d'explicar amb deteniment Amedeo, perquè l'any que ve
siguem més els dorsaleros que ens atrevim a completar-la. És una aventura que
necessita un entrenament i d'un entorn adequat per a poder-la completar. L'any
que ve hem de ser capaços de portar almenys a un dorsalero fins a la meta.
Encara
que amb estos reptes cal anar amb atenció. Què significa? En essència, que la
nostra afició per córrer no tendisca a estar massa carregada de competència,
perquè ens contagiem massa els uns als altres amb la pressió de fer més,
aconseguir més i avançar més ràpid.
Algunes
vegades eixa pressió no és un estímul precisament innocent que ens anime a
entrenar dur; sinó que és un virus que ens infecta, de manera que quasi tot en
el nostre entrenament conspira ara amb el narcisisme que hi ha en nosaltres per
a espentar-nos a guanyar, per a establir-nos a banda d'altres, per a sobreeixir,
per a estar en el primer lloc, per a ser el millor corredor, per a ser el més
popular, el més experimentat, el que més ha viatjat, el que més sap de córrer o
qualsevol cosa.
Cal
caminar amb atenció quan molt de pressa ens movem per a trobar alguna cosa en
el que puguem superar a altres o a tota velocitat tractem d'establir-nos
d'alguna manera a banda i per damunt d'altres.
Açò
ens pot deixar en una situació incòmoda: Com formem club entre els uns i els
altres quan els nostres conquistes i èxits poden arribar a ser causa de zels i
ressentiment, quan són fonts d'enveja i armes de rivalitat?
Un
club només es pot donar quan podem permetre que els logros i èxits d'altres
engrandisquen les nostres pròpies carreres i podem deixar que els nostres
propis logros i èxits engrandisquen, més que amenacen, a altres.
I
ací, és on entren activitats com el concurs de paelles de la Falla la Font,
activitats que per molt apartades de la carrera a peu que puguen paréixer són
una part fonamental d'un club, perquè són
ocasions en què ens reunim per a poder confraternitzar i unir els nostres
projectes amb els dels altres, que és en definitiva la raó de ser d'un
club.
I, allí vam estar, després de
córrer en Gata, perquè Tony ens preparara unes paelles i poder disfrutar d'un gran
dia.
Però vam córrer abans en
Gata, i una altra vegada Cristina ens va mostrar el seu bon fer tornant a
guanyar, en conjunt tots els nostres corredors es van comportar com autèntics
dorsaleros encara que com a equip encara no hem pogut veure quin pot ser el
nostre potencial perquè no hem tingut l'oportunitat de presentar l'equip
complet.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada